Η μελιτζανοσαλάτα της Μυρτώς

Αυτή η συνταγή είναι της φίλης μου της Μυρτώς, η οποία και με φιλοξένησε στο σπίτι της στη Λέρο πριν από μερικές ημέρες! Εκεί, παρέα με τη μαμά της και τη Μίλα (θα τη δεις στις φωτογραφίες) φτιάξαμε διάφορες νοστιμιές, μεταξύ των οποίων και αυτή την πολύ εύκολη μελιτζανοσαλάτα! Πρέπει να ομολογήσω πως μέρος της νοστιμιάς της ήταν και οι ντόπιες ολόφρεσκες μελιτζάνες, αλλά σας προτείνω να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Βήμα – Βήμα |
|
![]() Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 4-5 μελιτζάνες κατά προτίμηση στρογγυλές, σκόρδο, λάδι, ξύδι, πιπέρι και αλάτι. |
![]() Ξεκινάς την προετοιμασία πλένοντας καλά τις μελιτζάνες και κόβωντας τα κοτσάνια τους. Όσο πιο λίγο τους κόψεις από επάνω τόσο πιο καλά. |
![]() Στη συνέχεια βάζεις τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ψήνεις (χωρίς λάδι, χωρίς τίποτα) στο γκριλ αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Δοκιμάζεις με το πιρούνι σου αν τρυπιούνται και εάν είναι μέχρι μέσα μαλακές. Προσοχή μη σου καούν! |
![]() Βγάζεις τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις ξεφλουδίζεις και αφαιρείς και όσο το δυνατό περισσότερα σποράκια. Εάν η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά τότε θα ξεφλουδιστεί και πιο εύκολα. |
![]() Ρίχνεις τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα μπώλ για να τις χτυπήσεις με το χέρι μέχρι να γίνουν αλοιφή. Έάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μιξεράκι. Προσοχή με το μίξερ να μη λειώσουν τελείως, αλλά να “στέκονται”. |
![]() Στη συνέχεια τρίβεις καλά 1-2 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτεις. Εμείς βάλαμε μια γιατί τα σκόρδα ήταν ντόπια και ήταν αρκετά δυνατά. Εξαρτάται πάντα και από την προτίμηση σου… Μπορείς να βάλεις και πιο πολύ αν θέλεις. |
![]() Τέλος, προσθέσαμε στις μελιτζάνες μας το λάδι το ξύδι και το αλατοπίπερο. Δοκιμάσαμε και προσθέσαμε ανάλογα ό,τι μας έλειπε. |
![]() Σερβίραμε σε όμορφο μπώλ και καταναλώσαμε τη μελιτζανοσαλάτα μας με φρέσκο ψωμάκι και ουζάκι στην αυλή. Καλή σας όρεξη! |
Δεν αναφέρετε τίποτε για ποσότητες!!!… πχ εγώ δεν ξέρω πολλά από μαγειρική, πόσο λάδι και πόσο ξύδι να βάλω? Ευχαριστώ προκαταβολικά, ‘ενας ξενιτεμένος ΕΛΛΗΝ’.
ΧΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΧΑΘΗΚΑ 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁
❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΣΟΥ.
Η ΣΙΝΤΑΓH ΗΤΑΝ……… ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
egw tis tuligw me alouminoxarto kai tis skepazw me ta karbouna kai tis pshnw!!! 😀
i sintafi itan nostimotati 😀
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ. 💡
paw na tin dwkimasw twra 🙂
teleia!!!!! μολις εφτιαξα παπουτσακια και δεν ηξερα τι να κανω την ψιχα που αδειασα!!! μου εδωσες σουπερ ιδεα!!!!