Σπιτική ταραμοσαλάτα (με πατάτα)
Το είπαμε και το ξαναλέμε… η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει απειλητικά!
Ας το παραδεχτούμε.. όσο καλά και να είναι τα κυρίως στο σαρακοστιανό τραπέζι, δε γίνεται να σταθεί (μεταφορικά.. μην αρχίσετε να βιδώνετε) χωρίς τα στάνταρ συνοδευτικά, το διασημότερο από τα οποία φυσικά είναι.. ο ταραμάς!
Λόγω του ότι τιμάμε το συγκεκριμένο dip (ντιπ για ντιπ που λένε και στο χωριό μου) λίγες φορές τον χρόνο, πολλοί ίσως δεν έχουν εξοικειωθεί με την παρασκευή (όχι Καθαρά Δευτέρα) του.
Ευτυχώς που είναι εδώ ο Νίκος από το DIYtv.gr προκειμένου να μας διαφωτίσει και να σώσει τα κούλουμά μας!
Υλικά
- 50 γρ. ταραμά κόκκινο ή λευκό
- 250 γρ. πατάτες βρασμένες
- χυμό από ένα λεμόνι
- 50 γρ. κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ μαζί με τον λευκό ταραμά και τον μισό χυμό λεμονιού.
- Αφού ανακατέψουμε για λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον υπόλοιπο χυμό και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε 2-3 ακόμα φορές, προσθέτοντας στο ενδιάμεσο το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο κατά το σερβίρισμα.
- Ομοίως φτιάχνουμε τον κόκκινο ταραμά όπου αντί για πατάτα μπορούμε να βάλουμε μουλιασμένο ψωμί.
Ένα νηστίσιμο τραπέζι με καλό ταραμά, δεν μπορεί ποτέ να πάει στραβά!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές, σαρακοστιανές ή μη, επισκέψου το DIYtv.gr