Μαγειρεύουμε φιογκάκια α λα Ελληνικά

Συνταγή φιογκάκια αλά Ελληνικά

Συνταγή φιογκάκια α λα Ελληνικά: μια πολύ εντυπωσιακή συνταγή που εκμεταλλεύεται όλα τα καλοκαιρινά καλούδια της φύσης (πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες) και παράγει μια μεγάλη κατσαρόλα φαγητό για να ταΐσεις όλους τους καλοκαιρινούς επισκέπτες!

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις αναλυτικά τι θα χρειαστείς και πώς να τα φτιάξεις.

Υλικά

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

  • 1 πράσινη, 1 κίτρινη και 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 300 γρ. φέτα μαλακή
  • 6 μεσαίες ελιές Καλαμών
  • 1 πακέτο φιογκάκια
  • Λάδι
  • Ξύδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε 4 κομμάτια τις πιπεριές φροντίζοντας να βγάλουμε τα σπόρια.
  • Κόβουμε στα 2 τα κολοκυθάκια.
  • Τα  απλώνουμε όλα μαζί στο ταψί και τα περνάμε με λίγο λάδι και αλατίζουμε.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο (γκριλ) για 7 λεπτά
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
  • Γυρίζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, λαδώνουμε και αλατίζουμε και τα βάζουμε στον φούρνο για άλλα 7 λεπτά.
  • Κόβουμε στη μέση τις ελιές και βγάζουμε τα κουκούτσια.
  • Τις βάζουμε στο μπλέντερ με 1 κ.σ ξύδι και 4 κ.σ λάδι και τις χτυπάμε για 2 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι μόνο τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις φλοίδες από τις πιπεριές και κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα κρατάμε στην κατσαρόλα
  • Τρίβουμε τη φέτα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές

Ιδιαίτερη γεύση δίνουν οι πιπεριές που έχουν ψηθεί και μαλακώσει στον φούρνο καθώς και οι μελιτζάνες που έχουν περαστεί από το τηγάνι.

Σε αυτή την συνταγή φιογκάκια μου άρεσε πολύ και η σαλτσούλα με τις ελιές αν και μπορείς να την παρακάμψεις αν δεν σου αρέσουν οι ελιές. Επίσης δοκίμασε να προσθέσεις και κρεμμύδια!

Καλή επιτυχία! Αν ψάχνεις και άλλες συνταγές δες τις τέλειες πατάτες στον φούρνο και παστίτσιο με μανιτάρια.

Και φυσικά, μπες στο DIYtv.gr για ακόμα περισσότερες προτάσεις μαγειρικής

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

5 σχόλια στο άρθρο “Μαγειρεύουμε φιογκάκια α λα Ελληνικά”

  1. Ναι farfalle (φαρφαλε) λεγονται αυτα τα ζυμαρικα και στα ιταλικα σημαινει «πεταλουδες»
    φιλαακια!

  2. Γιαμι γιαμι!!! 😛
    Πραγματι φαινεται πολυ ωραιο! ειναι ενα πιατο κατα της ακεφιας… με τοσα χρωματα πως να μεινεις στενοχωρημενος?
    Σιγουρα βολευεικαι για τις νηστησιμες μερες. Και τι θα λεγατε αν αντι για φετα βαζαμε τονο, που του εχω και αδυναμια? Σλουρπ! 😛
    Και,ε…Βαλια…. το παπιγιον ειναι ολα τα λεφτα!!!!! χα χα χα!!! 😆

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *