Ftiaxtoρουμ: O νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr

Σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr

Έπειτα από χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, το ftiaxto.gr αποκτάει πλέον και φυσική! Ένας νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας στο Μαρούσι ανοίγει σύντομα τις πόρτες του και φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης και δημιουργίας για χειροτέχνες από όλους τους τομείς του crafting και από όλη την Αθήνα!!

Και το όνομα αυτού…

Σεμινάρια χειροτεχνίας στο ftiaxtoρουμ στο Μαρούσι από το ftiaxto.gr

Οι πιο… ψαγμένοι από εσάς θα έχετε ήδη παρατηρήσει την παρουσία του συγκεκριμένου ονόματος στη φετινή Χειροτέχνικα, όπου και διοργανώνονται υπό την αιγίδα του ftiaxto.gr σεμινάρια κοσμήματος, mix media αλλά και για παιδιά.

Πίσω από όλα αυτά τα ποικίλης ύλης σεμινάρια για όλα τα επίπεδα γνώσεων, κρύβεται η ομάδα καλλιτεχνών του ftiaxto.gr, η οποία προσπαθεί συνεχώς να προσφέρει στο κοινό των crafters τη μέγιστη δυνατή ποιότητα υλικών και καθοδήγησης ώστε να δημιουργήσουν μαζί τους τις πιο πανέμορφες χειροποίητες δημιουργίες και να εξελιχθούν επάνω στην αγαπημένη τους τέχνη!

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

Οπότε σκεφτήκαμε κάποια στιγμή «γιατί όλο αυτό να γίνεται μόνο μία φορά τον χρόνο και όχι συνέχεια; Γιατί η γιορτινή ατμόσφαιρα της Χειροτέχνικα να μην έχει ένα μόνιμο σπίτι όλο τον χρόνο ώστε να τη ζήσουν και αυτοί που δεν την προλαβαίνουν;».

Τα βάλαμε λοιπόν κάτω και καταλήξαμε στο ftiaxtoρουμ το οποίο έπειτα από μήνες εντατικών προετοιμασιών, βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την υποδοχή των επίδοξων ή έμπειρων crafters ώστε να δημιουργηθεί μαζί τους ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στη χαρά του να δημιουργείς κάτι με τα ίδια σου τα χέρια!

Σεμινάρια χειροτεχνίας στο ftiaxtoρουμ στο Μαρούσι από το ftiaxto.gr

 

Και ποια είναι τα σεμινάρια του ftiaxtoρουμ;

Καλλιτεχνικά σεμινάρια για όλους τους τομείς της χειροτεχνίας και για όλα τα επίπεδα γνώσεων, ομιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις και κάθε είδους event με θέμα τη χειροτεχνία, υπό την επιμέλεια των πιο έμπειρων και εξειδικευμένων εισηγητών και με την παρουσία των διασημότερων εκπροσώπων της χειροτεχνικής σκηνής για να τους γνωρίσετε από κοντά!

Αυτά τα ολίγα… για αρχή! Στόχος του προγράμματος του ftiaxtoρουμ είναι να ανανεώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και πιο πολυποίκιλο, αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερες μορφές χειροποίητης τέχνης, από τις πιο δημοφιλείς μέχρι τις πιο πρωτότυπες!

Save the date: 19 Οκτωβρίου

Μιλάμε φυσικά για την ημέρα που θα ανοίξει για πρώτη φορά το ftiaxtoρουμ και θα ξεκινήσει μαζί με τους απανταχού crafters το μαγικό αυτό ταξίδι έμπνευσης και δημιουργικότητας!

Όλα αυτά θα ξεκινήσουν στις 17:00 με ένα σεμινάριο για τη δημιουργία κοσμήματος από τσιμέντο υπό την εισήγηση της Άννας Στεφάνου, η οποία είναι crafter με εξειδίκευση στη δημιουργία εικαστικών αντικειμένων από βιομηχανικά υλικά, και αναλαμβάνει να μας κάνει ποδαρικό!

Ftiaxtoρουμ: O νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr 1

Μέσα σε 3 ώρες, θα μάθεις για την ιστορία και τη σύσταση του υλικού καθώς και για τη χρήση του ως διακοσμητικό, έπειτα θα πειραματιστείς με τις αναλογίες του για μικρές επιφάνειες και με την ανάμειξή του με χρώματα και υλικά, και τέλος, θα δημιουργήσεις πανέμορφα κομμάτια τα οποία φυσικά και μπορείς να πάρεις φεύγοντας ώστε να χαρίσεις κομψότητα σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Όλα αυτά χάρης σε ένα υλικό που συμβολίζει αυτό ακριβώς στο οποίο στοχεύει το ftiaxtoρουμ… μια συμπαγή θέση στον χειροτεχνικό χάρτη της Αθήνας και μια ανθεκτική αλληλεπίδραση με τους crafters της.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλε μας ένα email στο info@ftiaxto.gr.

Και αν το χάσεις… μη σκας! Μπορείς να το παρακολουθήσεις και στη φετινή Χειροτέχνικα, σε ένα από τα craft room του ftiaxtoρουμ, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή του φεστιβάλ!

Η γιορτή συνεχίζεται και την Κυριακή

Φυσικά, το πρώτο weekend του ftiaxtoρουμ δε θα μπορούσε να μείνει μισό.

Για αυτό και ακολουθεί δεύτερο σεμινάριο που θα γίνει την Κυριακή στις 11:00 και θα έχει για θέμα την εισαγωγή στην κατασκευή κοσμημάτων και για εισηγήτρια τη Βάλια Μπινίκου για την οποία οι συστάσεις είναι μάλλον… περιττές.

Δημιουργός και επικεφαλής του ftiaxto.gr, διοργανώτρια της Χειροτέχνικα και με πάνω από 10 χρόνια παρουσίας κι εξειδίκευσης σε ποικίλους τομείς του crafting, είναι αυτή που εμπνεύστηκε το ftiaxtoρουμ και ηγείται της νέας αυτής προσπάθειας.

Ftiaxtoρουμ: O νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr 2

Πρώτα βήματα για εμάς, πρώτα βήματα και για τους επίδoξους jewellery makers όπου μέσα σε 3 ώρες θα μάθουν πώς να τοποθετούν κουμπώματα, κρικάκια, στοπάκια και αξεσουάρ σε ατσαλόσυρμα προκειμένου να φτιάξουν 2 διαφορετικά σκουλαρίκια και ένα βραχιόλι! Και φυσικά δεν τελειώνουμε εκεί, αλλά συνεχίζουμε με γράνες και την εκμάθηση 3 διαφορετικών τρόπων δεσίματος για φτιάξουμε ένα κολιέ και μια καρφίτσα.

Φεύγεις λοιπόν με 5 χειροποίηματα κοσμήματα στο σύνολο και φυσικά με την ικανοποίηση ότι τα δημιούργησες από το μηδέν και με τα ίδια σου τα χέρια! Τι λες;

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλε μας ένα email στο info@ftiaxto.gr.

Είναι και για παιδιά;

Άκου ερώτηση! Το ftiaxtoρουμ έχει ολόκληρο τμήμα αφιερωμένο στην παιδική χειροτεχνία και δημιουργικότητα! Και το όνομα αυτού… ftiaxto(β)ρουμ!!

Σεμινάρια χειροτεχνίας στο ftiaxtoρουμ στο Μαρούσι από το ftiaxto.gr

Στοχεύοντας με.. φόρα στην καλλιτεχνική δημιουργία των μικρών μας φίλων, έχει ως σκοπό να ξεκλειδώσει τη δημιουργικότητά τους, να τους εισάγει στον μαγικό κόσμο των χειροτεχνιών μέσω της πρακτικής εφαρμογής τους και πού ξέρεις.. μπορεί να ανακαλύψουμε τον επόμενο crafter για τον οποίο θα γράφουμε εδώ!

Τα δρώμενα για χειροτέχνες από.. κούνια επιμελούνται εξειδικευμένοι παιδαγωγοί και επικεφαλής παιδικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων, με τις δράσεις να είναι χωρισμένες με βάση τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται και με πρώτιστη μέριμνα τη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως όπου η χειροτεχνία γίνεται.. παιχνίδι!

Φυσικά, το παιχνιδιάρικο ftiaxto(β)ρουμ έχει ήδη τρυπώσει στη φετινή Χειροτέχνικα και είναι έτοιμο να αγκαλιάσει τα παιδιά και τα ιδιαίτερα χειροτεχνικά ταλέντα τους ώστε να βάλουν όλα μαζί τα.. γυαλιά στους μεγάλους!

Βρουμ στις παιδικές χειροτεχνίες λοιπόν!

Πώς μπορώ να έρθω;

Και η διεύθυνση αυτού.. Κοιμήσεως Θεοτόκου 17Α & Θερμοπυλών στο Μαρούσι!

  • Αν έρχεσαι με συγκοινωνία, ο σταθμός Μαρούσι του ΗΣΑΠ απέχει μόλις 5′ με τα πόδια από το ftiaxtoρουμ και φτάνεις μέχρι να πεις «χειροτεχνίες»! Προτιμάς λεωφορείο; Κατεβαίνεις στη στάση «Διασταύρωση Μελισσίων» από όπου περνάνε οι γραμμές 446, 500, 550, Α7 και Α8 και απέχεις μόλις 2′ με τα πόδια!
  • Αν πάλι είσαι του αυτοκινήτου, δεν έχεις παρά να ανέβεις τη Λεωφόρο Κηφισίας και να μας συναντήσεις λίγο μετά τον κόμβο.
    Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις τη Λεωφόρο Αθηνών, να στρίψεις στην Κηφισού και έπειτα στην Αττική οδό όπου και θα βγεις και πάλι στον κόμβο Κηφισίας, λίγο πιο βόρεια του οποίου βρισκόμαστε.

Βρισκόμαστε στο πιο εμπορικό και κεντρικό σημείο του Αμαρουσίου, οπότε δύσκολο να μη μας βρεις!

Γίνε κι εσύ μέρος του ftiaxtoρουμ

Κόσμημα, decoupage, ραπτική, ζωγραφική, χαρτοκοπτική, καλλιγραφία, κατασκευές και πολλά πολλά ακόμα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στον πιο.. χειροποίητο χώρο της Αθήνας!

Σεμινάρια χειροτεχνίας στο ftiaxtoρουμ στο Μαρούσι από το ftiaxto.gr

Σε περιμένουμε για να σε γνωρίσουμε από κοντά και σου ευχόμαστε καλές δημιουργίες!

Η ομάδα του ftiaxto.gr

Τι συμβαίνει Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *