Σχετικά με το ftiaxto.gr

Μια φορά και έναν καιρό ήταν 4 κορίτσια που δούλευαν μαζί και ξεκίνησαν να πλέκουν παρέα κάθε Πέμπτη απόγευμα. Ένα από αυτά τα απογεύματα έπεσε η ιδέα να φτιάξουν ένα Ελληνικό site για χειροτεχνίες και έτσι γεννήθηκε το ftiaxto.gr!

Με τον καιρό τα κορίτσια έγιναν τρία και λίγο αργότερα δύο. Η Βάλια Μπινίκου και η Ελίνα Αντωνοπούλου υπήρξαν η ψυχή του ftiaxto.gr και κατάφεραν να κάνουν γνωστές τις χειροτεχνίες στην Ελλάδα, ενώ πολύς κόσμος γνώρισε την χαρά της δημιουργίας χάρη στην μεταδοτικότητα και τον ενθουσιασμό τους.

valia-elina-1

Κατά την διάρκεια των 10 τελευταίων χρόνων, το ftiaxto.gr:

  • Διοργάνωσε την Χειροτέχνικα, την πρώτη, μεγαλύτερη και σημαντικότερη γιορτής της χειροτεχνίας στην Ελλάδα (από το 2011).
  • Διοργάνωσε το World of Crafters, το πρώτο συνεδρίο με θέμα το crafting στην χώρα μας (2014).
  • Δημιούργησε το Ftiaxto Community, την πρώτη online κοινότητα χειροτεχνών.
  • Δημιούργησε το Ftiaxto eshop, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με κυρίως εισαγόμενα πρωτότυπα υλικά χειροτεχνίας.
  • Λάνσαρε τα online σεμινάρια χειροτεχνίας με το πρώτο σεμινάριο ραπτικής για αρχάριους στα Ελληνικά.

Το 2018, το ftiaxto.gr μπαίνει σε μια καινούργια δημιουργική πορεία, καθώς τα μέλη της ομάδας ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές. Η Ελίνα επικεντρώνεται στα online σεμινάρια ενώ η Βάλια συνεχίζει το ftiaxto.gr επιστρέφοντας στην διοργάνωση της Χειροτέχνικα και του World of Crafters.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις συνεργασίες και τους τρόπους που μπορείς να διαφημιστείς στο ftiaxto.gr τότε δες τη σελίδα Διαφήμιση και άλλα.

——————

valia-2

Λίγα λόγια για εμένα

Εγώ είμαι η Βάλια και γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα γραφιστική στον ΑΚΤΟ και στο Middlesex University, ενώ έχω μεταπτυχιακό στο Design for Interactive Media. Έχω ζήσει 6 χρόνια στο Λονδίνο, όπου μετά τις σπουδές, εργάστηκα ως Web Designer και Creative Director.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, δούλεψα σε online διαφημιστικές εταιρίες. Το 2004 συν-ίδρυσα την ONNUP, εταιρία σχεδιασμού και online marketing, την οποία πούλησα το 2008 για να ασχοληθώ με το crafting. Το 2007 συν-δημιούργησα το ftiaxto.gr το οποίο από το 2011 και μετά έγινε η κύρια ασχολία μου.

Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουμε ένα γιο, τον Ιάσονα και μια κόρη, την Μελίτα. Είμαι υπέρμαχος του φυσικού τοκετού και έχω γεννήσει και τα δυο παιδιά μας στο σπίτι.