Τάρτα λαχανικών

Όποτε πάω στο γραφείο και ανακοινώνω ότι έφτιαξα τάρτα λαχανικών με κοιτούν με μισό μάτι και δυσπιστία, τους ακούγεται περίπλοκο και εξωτικό! Μην ψαρώνετε, μια ανοικτή πίτα είναι με έτοιμο φύλλο και για γέμιση ότι έχεις στο ψυγείο, δες παρακάτω πώς τη φτιάχνω εγώ.
Αυτήν την εποχή θα βρεις πολύ κολοκυθάκι, αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, θυμίσου να το τρίψεις στον χοντρό τρίφτη και να το αφήσεις ένα 20λεπτο με αλάτι για να βγάλει τα υγρά του.
Μέχρι να γίνει αυτό, βουτύρωσε το ταψί σου και άπλωσε το έτοιμο φύλλο (έχει βγει ένα που λέει στην συσκευασία ότι είναι για τάρτες, δεν θυμάμαι μάρκα). Τρύπα το φύλλο με πιρούνι σε αρκετά σημεία για να ψηθεί και από κάτω. Όταν μου περισσεύει ζύμη την κάνω λωρίδες με την ροδέλα της πίτσας και τα απλώνω πάνω από την γέμιση για σχέδιο.
Στην γέμιση βάζω συνήθως:
- 4-5 κολοκυθάκια (τριμμένα, αλατισμένα και σουρωμένα από τα υγρά)
- 1 αυγό
- ανθότυρο και φέτα
- 1 γιαούρτι
- πιπέρι και ρίγανη
- και 1-2 ακόμη λαχανικά που μπορεί να έχω στο ψυγείο τύπου καρότο, μανιτάρια, πιπεριές, μπρόκολο κτλ
Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 200 και το αφήνω 45-55 λεπτά. Το φτιάχνω συνήθως βράδυ (εξού και οι σκοτεινές φώτο) και τρώγεται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου όλη την επόμενη μέρα.