Γεμιστά μανιτάρια
Ο άντρας μου σταμάτησε να τρώει κρέας πριν από 2 χρόνια και από τότε έχω βελτιωθεί πολύ στα χορτοφαγικά γεύματα που ετοιμάζω για να τρώμε μαζί. Ένα από αυτά, είναι τα γεμιστά μανιτάρια τα οποία γεμίζω με ότι λαχανικό έχω στο ψυγείο, δες πως τα φτιάχνω.
Θα χρειαστείς
- 4 – 6 μανιτάρια portobello
- ό,τι λαχανικό έχεις, για να πάρεις μια ιδέα: μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά τύπου μαϊντανός, άνηθο κτλ
- λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
Για αρχή βγάλε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και ψιλόκοψέ τα, θα τα χρησιμοποιήσεις στην γέμιση.
Συνήθως βάζω το μπρόκολο και το καρότο στο blender ώστε να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια και να μαγειρευτούν πιο εύκολα. Την ντομάτα την τρίβω, το κρεμμυδάκι το ψιλοκόβω και προσθέτω και τα μυρωδικά.
Βάζω πολύ λίγο λάδι – δεν χρειάζονται πολλά υγρά, τα μανιτάρια βγάζουν δικά τους – λεμόνι και αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω το μείγμα καλά.
Βουτυρώνεις ένα ταψί και γεμίζεις τα μανιτάρια. Ψήνεις για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρεις με λίγο τυρί τριμμένο και σάλτσα γκουακαμόλε. Καλή όρεξη!
Να ξέρεις οι χυμοί των λαχανικών κάνουν τα μανιτάρια απίστευτα ζουμερά…
[quote name=”θεολογια”]Να βαλετε κ αλλες τετοιες συνταγες.Το μπροκολο κ το καροτο ωμα ετσι;[/quote]
Ναι, μαγειρεύονται με το μανιτάρι στον φούρνο!
Να βαλετε κ αλλες τετοιες συνταγες.Το μπροκολο κ το καροτο ωμα ετσι;