Φτιάχνουμε παραδοσιακή μαγειρίτσα
Και ναι! Ήρθε η ώρα για μαγειρίτσα (κλαπ, κλαπ – χειροκρότημα). Το DiyTV.gr φιλοξενεί τη Νανά Φονταλή η οποία φτιάχνει εξαιρετική μαγειρίτσα από την Φθιώτιδα. Και επειδή σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, τα λόγια είναι πείνα, πάμε στο video παρακαλώ…
Yλικά:
- 1 κιλό συκωταριά
- Κρεμμύδι
- Άνιθο
- Ελαιόλαδο
- Βούτυρο γάλακτος
- Μαρούλι
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 Λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκια
- Τη βράζουμε για περίπου 5 λεπτά κι έπειτα τη σουρώνουμε
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά
- Μετά από λίγο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρεμμύδι, τον άνιθο και λίγο πιπέρι.
- Προσθέτουμε 5-6 ποτήρια νερό
- Ρίχνουμε το μαρούλι
- Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με 1 κ.γ νερό
- Προσθέτουμε τον κρόκο και ξαναχτυπάμε ρίχνοντας τον χυμό του λεμονιού
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
Για επιπλέον συνταγές, εορταστικές και μη, επισκεφθείτε το DIYtv.gr
Καλή Ανάσταση!