Ισμήνη Σαμανίδου – Μια υφάντρα με διεθνή καριέρα

ismini_samanidouΞεφυλλίζοντας τις σελίδες του καλοκαιρινού Home mag έπεσα πάνω σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη: ένα μονοσέλιδο αφιέρωμα στην Ισμήνη Σαμανίδου, μια νέα και όμορφη ελληνίδα που διαπρέπει στο διεθνή χώρο του textile design. Έσπευσα να αναζητήσω το όνομά της στο ψαχτήρι του Google για να μάθω περισσότερα και ιδού τι ανακάλυψα!

Η Ισμήνη υφαίνει…ναι καλά διαβάσατε! Οι δημιουργίες της τράβηξαν την προσοχή μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους στον κόσμο και το ύφασμα με το όνομά της (Ismini) τα πηγαίνει περίφημα στο κατάστημα George Spencer Designs στο Λονδίνο. Όπως διάβασα μάλιστα ένα από τα υφάσματά της βρίσκεται και στη μόνιμη συλλογή του μουσείου Victoria & Albert στο Λονδίνο.

Η Ισμήνη σχεδιάζει υφάσματα για εσωτερικούς χώρους και οι δημιουργίες της υφαίνονται κυρίως σε μεγάλους ηλεκτρονικούς αργαλειούς. Τα υφάσματά της διατηρούν την προσωπική ποιότητα του χειροποίητου με μεγάλα αφηρημένα σχέδια και έμφαση στην υφή. Αγαπημένα της τα υφάσματα που κρεμιούνται σε τοίχους, μια συνήθεια των παλαιότερων χρόνων με πρακτική χρησιμότητα που θυμίζει πολύ Ελλάδα.

Γενικά η Ισμήνη αντλεί την έμπνευσή της από ελληνικές εικόνες και παραστάσεις όπως η θάλασσα, τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, τα βράχια κτλ.

Εμείς θαυμάσαμε τα έργα της Ισμήνης στο site της http://www.isminisamanidou.com/ και είμαστε πολύ χαρούμενες που την ανακαλύψαμε! Ευχόμαστε να είναι πάντα τόσο δημιουργική και να συνεχίσει να υφαίνει τόσο όμορφα πράγματα…

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *