Υφασμάτινες γλάστρες

Ένας τρόπος να ανανεώσεις εύκολα και γρήγορα το σπίτι σου φέτος το φθινόπωρο είναι να φτιάξεις υφασμάτινες γλάστρες για τα φυτά εσωτερικού χώρου σου. Την ιδέα τη βρήκαμε στο www.prettyquirkypants.com και την λατρέψαμε αμέσως! Διάλεξε χοντρό ύφασμα ή ακόμη και δερματίνη και δώσε τον χαρακτήρα που θέλεις στον χώρο σου! Τέλεια ιδέα και για δώρο ε;

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις γλάστρες σου είναι:

– Ύφασμα για το εξωτερικό της γλάστρας (προτίμησε κάτι που να στέκεται, να είναι χοντρό)
– Ύφασμα για το εσωτερικό της γλάστρας (κάτι αδιάβροχο, μπορείς να βάλεις δερματίνη, βινύλιο, χοντρό πλαστικό κτλ)
– Ραπτομηχανή
– Υλικά ραπτικής (μεζούρα, καρφίτσες κτλ)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις τη γλάστρα που είναι το φυτό σου και να υπολογίσεις αντίστοιχα τι διάμετρο και τι ύψος θα έχει η υφασμάτινη γλάστρα σου. Ιδανικά θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη σε διάμετρο για να χωράει άνετα, αλλά όχι πολύ.

fabric-pots_main
Οι τρόποι που προτείνει το www.prettyquirkypants.com να ράψεις τις γλάστρες σου είναι δύο. Εσύ διαλέγεις ποιός από τους δύο σε βολεύει. Έχε στο μυαλό σου οτι στη δεύτερη εκδοχή στόχος είναι να φαίνεται το εξωτερικό ύφασμα (δερματίνη) και από την μέσα πλευρά όταν κοιτάς τη γλάστρα από ψηλά. Στο άρθρο θα βρεις πολύ αναλυτικές φωτοδηγίες που θα σου φανούν χρήσιμες!

Να πούμε οτι οι γλάστρες αυτές είναι μεν αδιάβροχες, αλλά καλό είναι να μην ποτίζεις αβέρτα τις γλάστρες σου και να λιμνάζει το νερό μέσα. Μπορείς να τις βγάζεις όταν τις ποτίζεις και να τις ξαναβάζεις αφού στραγγίσει το νερό. Επίσης προτείνουμε να μην επιλέξεις να βάλεις εκεί γλάστρες που θέλουν συνέχεια πολύ πότισμα. Προτίμησε αλόη, κάκτους κτλ.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *