Κατερίνα Μόμιτσα: ebru και marbling δημιουργίες

Η ελληνίδα σχεδιάστρια και δημιουργός Κατερίνα Μόμιτσα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η δουλειά της είναι υπό το brand Káte και σχετίζεται με τις τεχνικές του ebru και marbling.

Δημιουργικές διακοπές στη Σκύρο

Θέλεις να συνδυάσεις διακοπές και δημιουργία;
Φέτος το καλοκαίρι, το ftiaxto.gr μετακομίζει στη Σκύρο και διοργανώνει δημιουργικά σεμινάρια. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε πρωί 10-12, έτσι, έχεις την δυνατότητα και να μάθεις να ράβεις και να ξεκουραστείς στις όμορφες παραλίες του νησιού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

👗 Μάθε να ράβεις ρούχα: Τετάρτη 30 Ιουνίου – Κυριακή 4 Ιουλίου
💍 Κατασκευή κοσμημάτων (Faux Bijoux): Τετάρτη 7 Ιουλίου – Κυριακή 11 Ιουλίου
👒 Μάθε να ράβεις αξεσουάρ: Τετάρτη 14 Ιουλίου – Κυριακή 18 Ιουλίου
📿 Μακραμέ κοσμήματα: Τετάρτη 21 Ιουλίου – Κυριακή 25 Ιουλίου
👘 Μάθε να ράβεις ρούχα: Τετάρτη 28 Ιουλίου – Κυριακή 1 Αυγούστου

Δήλωσε εδώ ενδιαφέρον για να λάβεις το αναλυτικό έντυπο >>

Η πρώτη της επαφή με το ebru, καθώς και η εκπαίδευσή της, ήταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου το ερωτεύτηκε ακαριαία. Χρειάστηκε μια σταγόνα, το χρώμα να αγγίξει την επιφάνεια του νερού και μαγεύτηκε από αυτή τη σπάνια τέχνη. Από τότε παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια από masters του ebru. Επίσης πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις.

Το εργαστήριο της βρίσκεται στην Αθήνα. Εκεί εφαρμόζει και πειραματίζεται με τις τεχνικές του ebru και marbling σε διάφορα υλικά όπως χαρτί, ξύλο, κεραμικά, ύφασμα, κεριά, πέτρες κ.λ.π.

Χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνικές και σε συνδυασμό με το προσωπικό της ύφος δημιουργεί σημειωματάρια, ημερολόγια, κοσμήματα, αξεσουάρ και διακοσμητικά αντικείμενα.

Οργανώνει σεμινάρια στον χώρο της με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους να μπουν στον μαγικό κόσμο του ebru, ενώ θα έχουμε την χαρά να την φιλοξενήσουμε και στην Χειροτέχνικα 2018, όπου θα διδάξει 2 σεμινάρια εισαγωγής στην τέχνη της μαρμαρογραφίας:
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, 14:30-17:30 (Κλείσε θέση τώρα)
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, 14:00-17:00 (Κλείσε θέση τώρα)

Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών  Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δούλεψε για πάνω από 8 χρόνια σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Μετά από πολλά χρόνια καλλιτεχνικής εξερεύνησης αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να εκφράσει τον εαυτό της μέσα από τις δημιουργίες της.

Κατερίνα Μόμιτσα
Σχεδιάστρια και δημιουργός ebru και marbling
kate.ebru.gr
Facebook: Káte
Instagram: katerina_momitsa

Μας αρέσει
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.