Χειροτέχνικα Αθήνας 2015: Απολογισμός

Η Χειροτέχνικα της Αθήνας ανήκει πλέον στην ιστορία κι εμείς για άλλη μια φορά είμαστε εξοντωμένες, αλλά πολύ χαρούμενες! Περάσαμε τόσο όμορφα και τις 3 ημέρες της διοργάνωσης που μετράμε αντίστροφα τον χρόνο και για τη Χειροτέχνικα της Θεσσαλονίκης! Διάβασε παρακάτω όλα όσα ζήσαμε από την πλευρά των παρασκηνίων!

Όπως πολλοί από εσάς πλέον γνωρίζετε, φέτος στη Χειροτέχνικα της Αθήνας το Ftiaxto.gr είχε την επιμέλεια της Heromakers, μιας μικρής ομαδικής έκθεσης δημιουργών, του Ftiaxto.gr Craft Room και την καλλιτεχνική επιμέλεια του όλου event. Τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια δηλαδή!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Την Πέμπτη που άνοιξαν οι ουρανοί βρεθήκαμε μούσκεμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για να στήσουμε το Ftiaxto.gr Craft Room και φυσικά να υποδεχτούμε τους Heromakers για να στήσουν ο καθένας τα έργα του. Η αλήθεια είναι οτι η μέρα αυτή για εμάς (αν εξαιρέσεις το κολύμπι στη διαδρομή και κατά το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα) ήταν ξεκούραστη και δημιουργική. Αφού φτιάξαμε το Ftiaxto.gr Craft Room όπως το είχαμε σχεδιάσει (δηλ. σαν να ήταν το εργαστήριό μας) και χωρίσαμε όλα τα υλικά που θα χρειαζόντουσαν για τα σεμινάρια των επόμενων ημερών, είχαμε και λίγο χρόνο να κάνουμε την πρώτη από κοντά γνωριμία με τους Heromakers που καταφθάνανε για να φτιάξουν τον χώρο τους. Μετά χαζέψαμε και τα κάδρα με τις δημιουργίες μας από την αρχή του 2007 που πρωτοβγήκε το Ftiaxto.gr που στόλισαν διάφορους χώρους της έκθεσης (Νατάσα φέτος ξεπέρασες τον εαυτό σου). Τελικά πήγαμε και σχετικά νωρίς στα σπίτια μας για να ξεκουραστούμε…

Τις επόμενες ημέρες είχαμε τη χαρά να θυμηθούμε ξανά τους λόγους για τους οποίους ξεκινήσαμε τη Χειροτέχνικα πριν από 5 χρόνια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να είμαστε μέσα στο Ftiaxto.gr Craft Room και να φτιάχνουμε οι ίδιες, να διδάσκουμε ή να παρακολουθούμε δημιουργικά σεμινάρια όλων των ειδών! Ζούσαμε, σκεφτόμασταν και αναπνέαμε όλη τη μέρα χειροτεχνίες! Επιπλέον, είμασταν συνέχεια περιτρυγυρισμένες από δημιουργικούς ανθρώπους που συζητούσαν μόνο για δημιουργίες. Κοινώς για 3 ημέρες μπήκαμε μέσα σε μια πολύχρωμη φούσκα και ρουφήξαμε ιδέες, αγάπη και όμορφα πράγματα! Ελπίζουμε κι εσείς που επισκεφτήκατε τον χώρο και συμμετείχατε και σε κάποιο σεμινάριο να πήρατε αυτή την αίσθηση που εισπράξαμε κι εμείς.

Αγαπημένη μου στιγμή του τριημέρου πρέπει να πω οτι ήταν η γνωριμία μου με την κυρία που είχε ένα ατύχημα την χρονιά που μας πέρασε, το οποίο την ανάγκασε να μείνει στο κρεββάτι για πολύ καιρό. Η κυρία αυτή όχι μόνο ήρθε στη Χειροτέχνικα και παρακολούθησε και σεμινάριο, αλλά είχε και την καλοσύνη να μας πει οτι το Ftiaxto.gr και τα video μας την βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημά της και να φτιάξει η διάθεσή της! Ε, κάτι τέτοιες στιγμές είναι που συγκινούμαστε πολύ και θυμόμαστε γιατί τα κάνουμε όλα αυτά!

Και κάπου εδώ θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις ευχαριστίες και να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας βοήθησαν να γεμίσουμε το πρόγραμμα των σεμιναρίων της φετινής Χειροτέχνικα με όλων των ειδών τις δημιουργίες: Αριστεά και Βίκυ, Μάρω, Μαριάννα, Άννα, Κατερίνα, Στεφανία, Κατερίνα Κ., Ναταλί, Γεωργία και Ειρήνη, Μαρία, Βασίλη, Μάνια και Ηλέκτρα σας ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για την καλή σας τη διάθεση και τα υπέροχα που μας δείξατε! Και φυσικά να μην ξεχάσουμε και τη Λεωνή που κατάφερε να συντονίσει όλο αυτόν τον κόσμο που ήθελε τόσο πολύ να παρακολουθήσει τα σεμινάρια! Ευχαριστούμε κορίτσι!

Και φτάνουμε στους Heromakers! Νομίζω οτι είναι περιττό να πούμε πόσο περήφανοι είμαστε και για τους 16 υπέροχους δημιουργούς μας. Και τελικά διαπιστώνουμε οτι το ένστικτό μας, μας οδήγησε σωστά. Όχι μόνο στις δημιουργίες (γιατί η πρώτη επιλογή έγινε από φωτογραφίες), αλλά και στους ανθρώπους. Από την πρώτη γνωριμία διαπιστώσαμε οτι οι χημείες των ανθρώπων που επιλέξαμε, ταιριάζανε σε εμάς, αλλά ταιριάζανε και μεταξύ τους. Απόδειξη το οτι μέσα στις 3 ημέρες που πέρασαν οι Heromakers δίπλα στα έργα τους γνωρίστηκαν καλύτερα και μεταξύ τους και (εμείς έτσι νιώθαμε πάντως) έγιναν και μια μεγάλη παρέα. Αποκορύφωμα η ιδέα που είχαν η Βάνα και η Δέσποινα να φτιάξουν κατά τη διάρκεια της Χειροτέχνικα καινούργια φωτιστικά. Λίγο με το βελονάκι η μια, λίγο με τα καλώδια η άλλη, το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Εμείς απλώς να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ και στους 16 υπέροχους φίλους μας που μας εμπιστεύτηκαν στην πρώτη Heromakers ever! Δήμητρα, Βάνα, Δέσποινα, Παυλίνα, Χλόη, Κατ Iνα, Τιτίκα, Κατερίνα, Σοφία, Βασίλη και Σοφία, Κωνσταντίνε, Δημήτρη και Little Rocks, Ειρήνη, Χριστίνα, Στεφανία και Κατερίνα, ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους σας!

Και μιας και πιάσαμε τις ευχαριστίες να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους μας βοήθησαν φέρνοντας υλικά για το Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα – Μέλισσα και σε όσους βοήθησαν να φτιάξουμε μάρσιπους για την ομάδα Hand-made Baby car­ri­ers for Refugees in Eidomeni και τα παιδάκια των προσφύγων. Συνολικά φτιάξαμε 26 μάρσιπους και ευχόμαστε να φτιάξουμε τόσους και ακόμη περισσότερους στη Θεσσαλονίκη, ώστε να βοηθήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε. 

Κλείνοντας θα πρέπει να παραθέσουμε εδώ την λίστα των ανθρώπων που μας βοήθησαν, ώστε να πραγματοποιηθεί το όραμα που είχαμε για τη Χειροτέχνικα του 2015. Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της παραγωγής της Χειροτέχνικα, τον Κώστα Φ., τον Κώστα Α., τη Βανέσσα και την Τόνια. Ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ στη Νατάσα, τον Γιάννη και τον Σταύρο που βοήθησαν στο όλο στήσιμο του Ftiaxto.gr Craft Room και της έκθεσης! Τέλος, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και όλους εσάς που ήρθατε να μας δείτε από κοντά και να περάσουμε ωραία, ιδιαίτερα όσους αψήφισαν και την απίστευτη κακοκαιρία για να μας επισκεφτούν!

Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά!

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Μας αρέσει Τι συμβαίνει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χειροτέχνικα Αθήνας 2015: Απολογισμός”

  1. Ελινα και Βαλια
    Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που μας δώσατε αυτήν την μοναδική ευκαιρία να φέρουμε τόσο πολύ κόσμο κοντά στη δουλειά μας, να μιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε τις παρατηρήσεις και τις επιλογές τους! Για μας ήταν μοναδική εμπειρία!!! Περάσαμε υπέροχα, γελάσαμε, κάναμε καινούργιους φίλους και επιτέλους σας γνωρίσαμε από κοντά!!!!

    Σοφία & Βασίλης
    Madforcraft

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *