Ταλιατέλες με χταπόδι

Η Καθαρά Δευτέρα κοντοζυγώνει και μαζί της και ο πονοκέφαλος για το νηστίσιμο τραπέζι.
Ευτυχώς που υπάρχουν η Δάφνη και η Ιωάννα από το DIYtv.gr για να σου λύσουν τα χέρια!
Τι πιο εύκολο από τα ζυμαρικά (και συγκεκριμένα τις ταλιατέλες) και τι πιο.. καθαροδευτεριάτικο από το χταπόδι που θα τις συνοδεύσει;

Θα χρειαστείς

  • 1,5 κιλό χταπόδι
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Μουστάρδα
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Μέλι ερείκης
  • 1 κλωνάρι βασιλικό
  • 8 ντοματίνια
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml ψημένη ρακή
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • Μπαχάρια
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε τη μαρινάδα προσθέτοντας το ξυλαράκι κανέλας, τα μπαχάρια και το νερό στην ψημένη ρακή.
  • Βουτάμε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Αφού το πλύνουμε, το κόβουμε στη μέση.
  • Το βάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά, μαζί με την κανέλα από τη μαρινάδα και χωρίς νερό.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια όσο βράζει
  • Στα 20 λεπτά το σβήνουμε με τη ρακή και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισά, το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά κι έπειτα χαμηλώνουμε ακόμα λίγο τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλο ένα τέταρτο.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε ακόμα χαμηλότερη φωτιά. Μόλις τελειώσει, το σβήνουμε και προσθέτουμε το μέλι.
  • Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες και αφού τις σουρώσουμε, βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα του και τις αναμειγνύουμε με τον ζωμό που έχει δημιουργηθεί στον πάτο.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο χταπόδι το οποίο έπειτα προσθέτουμε σε ένα πιάτο μαζί με τις ταλιατέλες.
  • Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια και τον βασιλικό.

Μια πρόταση η οποία σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στα Κούλουμα.

Καλή Σαρακοστή!

Για πολλές ακόμα συνταγές, νηστίσιμες και μη, μπες στοκανάλι του DIYtv.gr στο youtube!

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *