Πώς να φτιάξεις ζουμερά μπιφτέκια

Δεν είχα καταφέρει να φτιάξω ζουμερά μπιφτέκια μέχρι που ρώτησα τη μαμά μου για το μυστικό της. Όπως φαίνεται το μυστικό είναι το μεγάλο κρεμμύδι, το λίγο ξύδι που τα αφρατεύει και η φρέσκια σάλτσα ντομάτας που τους δίνει υπέροχη γεύση. Τα συνοδεύω με φρεσκοτριμμένο τυρί και σαλάτα εποχής, μιαμ, μιαμ!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 1/2 κιλό κιμά, 1 ξερή φρατζόλα, 1 αυγό, 1 μεγάλο κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό, 1 κουταλιά σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι, πολύ λίγο ξύδι, 1 κουταλιά σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ρίγανη και θρούμπι για το μείγμα. Θέλεις και 2-3 λεμόνια για το ταψί.

Μούσκεψε το ψωμί για 1/2 ώρα και μετά πάρε μόνο την ψίχα στραγγίζοντας καλά το νερό.

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπoλ και ανακάτεψε καλά με τα χέρια ώστε να γίνει ένα μείγμα ώστε να μην ξεχωρίζεις πια τα υλικά.

Άσε το μείγμα 15 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Πλάσε τα μπιφτέκια ώστε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Τα παραπάνω υλικά βγάζουν 10 μπιφτέκια. Άλειψε το ταψί με λίγο λάδι, βάλε τα μπιφτέκια και βάλε από πάνω λάδι, άλλη μια κουταλιά σούπας φρέσκια σάλτσα ντομάτας, 2-3 λεμόνια και λίγο νερό. Βάλε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς και άστα για μια ώρα. Να τα κοιτάς που και που γιατί η θερμοκρασία διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.

Συνόδεψε με φρέσκια σαλάτα εποχής και αν θέλεις βάλε πάνω στα μπιφτέκια τριμμένο τυρί μετσοβόνε. Καλή όρεξη!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πώς να φτιάξεις ζουμερά μπιφτέκια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *