Γεμιστά σε μικρό ταψάκι

Γεμιστά σε μικρό ταψάκι 1

Η θερμοκρασία ανέβηκε 2 βαθμούς όποτε τι σημαίνει αυτό; Καλοκαίρι σημαίνει αυτό!!
Και οοοοχι, δεν ακούω αντιλογίες του στυλ «αργεί ακόμα» κι άλλα τέτοια περίεργα..
Κι αφού το λύσαμε πολύ δημοκρατικά το θέμα, πάμε να μπούμε σε καλοκαιρινό mood με το signature dish της εποχής.. γεμιστά!

Μεσογειακά, πεντανόστιμα και χορταστικά! Κάποιοι βέβαια θα τα χαρακτηρίσουν «μπελαλίδικα», αλλά μετά την παρακάτω συνταγή, θα καταλάβουν ότι αξίζει ο κόπος 😉

Υλικά

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

  • 3 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 μελιτζάνα
  • Πατάτες
  • 1 κ.σ. ρύζι για κάθε γεμιστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας, κρατάμε το καπάκι και αδειάζουμε με ένα κουτάλι το περιεχόμενο το οποίο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Ομοίως για τη μελιτζάνα και τις πιπεριές όπου επιπλέον αφαιρούμε και τα σπόρια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220.
  • Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες και τη μελιτζάνα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με το ρύζι (προαιρετικά, το πολτοποιούμε πρώτα στο μίξερ).
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε και αυτά στο μπολ.
  • Ρίχνουμε αλατοπίπερο, λάδι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα λαχανικά με το μείγμα.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε με τα γεμιστά στο ταψί και με όση γέμιση ενδεχομένως περίσσεψε.
  • Ρίχνουμε αλατοπίπερο και λάδι στο περιεχόμενο του ταψιού.
  • Ψήνουμε στους 180 για περίπου μιάμιση ώρα.

Καλό πρόωρο καλοκαίρι!

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *