DIY: Γωνιακός καναπές & τραπέζι από παλέτες

Πολλά έχουμε ακούσει για τις παλέτες! Τελικά μπορείς να φτιάξεις κάτι που να είναι όμορφο και λειτουργικό; Η απάντηση είναι ναι! Δες εδώ πως έφτιαξα γωνιακό καναπέ & τραπέζι από παλέτες με την βοήθεια της Bostik!

Δύο είναι τα μυστικά για να φτιάξεις έπιπλα από παλέτες: Πρώτον, καλή προετοιμασία, να έχεις μετρήσει, να έχεις σχεδιάσει και γενικά να ξέρεις τι πας να κάνεις. Εδώ θα βρεις το δικό μου σχέδιο, με διαστάσεις και λίστα υλικών για να σου κάνω τη ζωή πιο εύκολη!

Και δεύτερον, να έχεις το Mamut Glue High Tack, το ιδανικό υλικό για να κολλήσεις γερά και σίγουρα, τις παλέτες, χωρίς βίδες ή καρφιά.

Με 8 παλέτες, μπορείς να φτιάξεις 2 καναπεδάκια με πλάτη, 1 καναπεδάκι χωρίς πλάτη και ένα κεντρικό τραπεζάκι. Βρες τα υπόλοιπα υλικά στο diy.bostik.com.

Μπορείς να βρεις είτε χρησιμοποιημένες είτε καινούργιες παλέτες. Σε κάθε περίπτωση έλεγξε ότι όλες είναι ίδιες γιατί συχνά διαφέρουν τα μεγέθη.

Οι παλέτες θα χρειαστούν σίγουρα καλό τρίψιμο, τόσο για να αφαιρεθούν τυχόν βρωμιές όσο και για αναδειχτεί το φυσικό χρώμα του ξύλου.

Πριν ξεκινήσεις το κόλλημα, τοποθέτησε την μία παλέτα πάνω στην άλλη και δες που εφάπτονται τα πάνω με τα κάτω ξύλα. Αν χρειαστεί, σημείωσε στην κάτω παλέτα που πατάνε τα ξύλα της πάνω παλέτας για να ξέρεις που ακριβώς θα τραβήξεις τα τριγωνικά κορδόνια.

Εφάρμοσε 2 τριγωνικά κορδόνια Mamut Glue High Tack σε κάθε ξύλο που εφάπτεται. Επανέλαβε τη διαδικασία ώστε να δημιουργήσεις 4 σετ με 2 παλέτες το καθένα.

Το Mamut Glue High Tack έχει άμεση συγκράτηση οπότε μπορείς αμέσως να αναποδογυρίσεις τις κολλημένες παλέτες και στις 4 άκρες τους, να βιδώσεις από ένα ροδάκι. Φρόντισε μόνο τα ροδάκια να αντέχουν τόσο το βάρος της παλέτας, όσο και των ανθρώπων που θα κάθονται!

Για να είναι πιο αναπαυτικός ο καναπές, αποφάσισα να φτιάξω πλάτη με κλίση. Έκοψα μερικές τάβλες σε τριγωνικό σχήμα και τις κόλλησα με Mamut Glue Crystal στην πίσω πλευρά των παλετών. Αυτό το σημείο θα χρειαστεί σίγουρα ενίσχυση με βιδωτές μεταλλικές πλάκες.

Πάνω στα τρίγωνα κόλλησα και βίδωσα μερικές τάβλες ακόμη. Πέρασα όλη την κατασκευή με διάφανο βερνίκι εμποτισμού και οι καναπέδες είναι έτοιμοι!

Γωνιακός καναπές & τραπέζι από παλέτες

Για το τραπεζάκι, χρησιμοποίησα πλάκες πεζοδρομίου, τις οποίες, αφού έβαψα με τσιμεντόχρωμα, κόλλησα σε ένα σετ 2 παλετών με Mamut Glue High Tack.

Και φυσικά κανένας καναπές δεν είναι τελείως έτοιμος χωρίς τα κατάλληλα μαξιλάρια. Αποφάσισα να τα παραγγείλω για να είναι ακριβώς στις διαστάσεις που τα ήθελα.

Ήταν ένα project που πήρε ένα ολόκληρο ΣΚ αλλά νομίζω το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Τι λες και εσύ; Θα το δοκιμάσεις;

Βρες τις αναλυτικές βήμα βήμα οδηγίες για το γωνιακό καναπέ με τραπεζάκι από παλέτες στο diy.bostik.com!

Ο γωνιακός καναπές & τραπέζι από παλέτες είναι μια ευγενική χορηγία της Bostik

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 11

FACEBOOK // YOUTUBE // INSTAGRAM

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *