Επιδόρπιο Banoffee
Καραμέλα, μπανάνα, μπισκότο κανέλλα, συνδυάζονται με ένα τρόπο που κάνει το γευστικό μας κάλυκα να παραλύει… Το banoffee ή bananoffee, όπως το λένε κάποιοι φίλοι, είναι ένα παραδοσιακό αγγλικό γλυκό που αναμφισβήτητα αξίζει μία θέση στο επόμενο τραπέζι που θα διοργανώσεις!
Βήμα- Βήμα |
|
Υλικά 1 ½ πακέτο μπισκότα κανέλλα |
Ετοιμάζεις τη βάση Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα ανακατεύεις με το βούτυρο. Στη συνέχεια, στρώνεις το μίγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο Pyrex και το ψήνεις για ακριβώς 10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, το βάζεις για 1 περίπου ώρα στην κατάψυξη. |
Φτιάχνεις την καραμέλα
Βράζεις τα ζαχαρούχα γάλατα για 3 ½ ώρες με τα κουτιά σε κατσαρόλα. Γενικά, μπορείς να τα βράσεις και να τα κρατήσεις στο ψυγείο σου, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια, απλώνεις την καραμέλα που δημιουργείται μέσα στις κονσέρβες πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. |
Προσθέτεις τις μπανάνες Ψιλοκόβεις τις μπανάνες πάνω από την κρέμα. Προσοχή, οι φέτες να είναι αρκετά λεπτές σε όλη την επιφάνεια. |
Ετοιμάζεις την κρέμα
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνεις πάνω από τη στρώση με τις μπανάνες. |
Τέλος…
Πασπαλίζεις με νιφάδες σοκολάτας και βάζεις στο Banoffee στο ψυγείο. Υπολόγισε ότι χρειάζονται πάνω από 12 ώρες πριν το σερβίρεις… Αξίζει την αναμονή! Καλή επιτυχία! |
κοριτσια…σταματηστεεεε!!!!
μου τρεχουν ηδη τα σαλια με ολες αυτες τις περιγραφες….. 😛 😛 😛 σλουρπ!
γιαμ γιαμ! :roll:: 😛
To εχω φτιαξει παρα πολλες φορες και ολες τις φορες εχει γινει αναρπαστο!!ειναι απλα τελειο!!!!!!!!!!!!
Και χωρίς ψήσιμο γίνεται τέλειο το γλυκό. Μία κανονική βάση δηλαδή για cheesecake, με την διαφορά όμως αντί για βούτυρο soft χρησιμοποιούμε αυτό που δεν είναι μαλακό και όταν παγώνει μαζί με το μπισκότο κάνει την βάση συμπαγή.
pw pw pw poli wraia!! dn iparxei periptwsi na mn t kanw!! kai pisteuw pws 8a 3etrela8ei kai t agori mou 😉
Mporeite kai na gemisete krepes me thn karamela mazi me bananes kai einai teleio
Τέλειοοοο! Το έκανα με μερικές μικρές παραλλαγές και έγινε ανάρπαστο…
Ο σύζυγος με φόβισε ότι θα σκάσουν τα κουτιά αν βράσουν κλειστά, οπότε τα άνοιξα και άδειασα το περιεχόμενο στο κατσαρολάκι,… και σε λιγότερο από μια ώρα με συχνό ανακάτεμα, έγινε η καραμέλα.
Το στάδιο όπου μπαίνει η βάση μπισκότου στην κατάψυξη το ξέχασα, και έβαλα στο ψυγείο το πυρέξ με τη βάση μέχρι να γίνει η καραμέλα, περίπου μισή ώρα.
Και μάλλον επειδή είχα κάνει αρκετά σφιχτή την καραμέλα με 4 ώρες ψύξης το γλυκό ήταν έτοιμο για κατανάλωση.
Γευστικότατο! 😀 Ευχαριστούμε κορίτσια!
to dokimasa apo mia fili mou .telio
Vre koritsia polu oraia i suntagi alla thelei peripou 17 ores mexri na tin apolausoume….. Den kratiemai toso!
popoooooo ayto akougete san ton paradeiso ebala idi ta galata na brazoun.Tora pote tha perasoun oi treisimisi ores? :roll::
To gluko auto einai apisteuto, einai irlandiko polu kali idea gia ti suntagi giati den einai k polu duskolo!