Επιδόρπιο Banoffee

banoffee_final112Καραμέλα, μπανάνα, μπισκότο κανέλλα, συνδυάζονται με ένα τρόπο που κάνει το γευστικό μας κάλυκα να παραλύει… Το banoffee ή bananoffee, όπως το λένε κάποιοι φίλοι, είναι ένα παραδοσιακό αγγλικό γλυκό που αναμφισβήτητα αξίζει μία θέση στο επόμενο τραπέζι που θα διοργανώσεις!

Βήμα- Βήμα 

Υλικά
banoffee_ulika__080

1 ½ πακέτο μπισκότα κανέλλα
3-4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ SOFT
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
2-3 μπανάνες (βλέποντας και κάνοντας…)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
νιφάδες σοκολάτας

Ετοιμάζεις τη βάση
banoffee_biscuit_base_096banoffee_biscuits_090

Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα ανακατεύεις με το βούτυρο. Στη συνέχεια, στρώνεις το μίγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο Pyrex και το ψήνεις για ακριβώς 10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, το βάζεις για 1 περίπου ώρα στην κατάψυξη.

Φτιάχνεις την καραμέλαbanoffee_boiling_085banoffee_toffee_098

Βράζεις τα ζαχαρούχα γάλατα για 3 ½ ώρες με τα κουτιά σε κατσαρόλα. Γενικά, μπορείς να τα βράσεις και να τα κρατήσεις στο ψυγείο σου, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια, απλώνεις την καραμέλα που δημιουργείται μέσα στις κονσέρβες πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.

Προσθέτεις τις μπανάνες
banoffee_banana_cutting_099banoffee_layer_102

Ψιλοκόβεις τις μπανάνες πάνω από την κρέμα. Προσοχή, οι φέτες να είναι αρκετά λεπτές σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζεις την κρέμαbanoffee_cream_106banoffee_cream_109

Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνεις πάνω από τη στρώση με τις μπανάνες.

Τέλος…banoffee_final112

Πασπαλίζεις με νιφάδες σοκολάτας και βάζεις στο Banoffee στο ψυγείο. Υπολόγισε ότι χρειάζονται πάνω από 12 ώρες πριν το σερβίρεις…

Αξίζει την αναμονή!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Νατάσα Λιανοπούλου

Η Νατάσα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ftiaxto.gr όταν αυτό πρωτοξεκίνησε το 2007. Ξεκίνησε την "καριέρα" της στο χειροποίητο με το πλέξιμο και συνέχισε με το κόσμημα, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα!

15 σχόλια στο άρθρο “Επιδόρπιο Banoffee”

  1. κοριτσια…σταματηστεεεε!!!!
    μου τρεχουν ηδη τα σαλια με ολες αυτες τις περιγραφες….. 😛 😛 😛 σλουρπ!
    γιαμ γιαμ! :roll:: 😛

  2. To εχω φτιαξει παρα πολλες φορες και ολες τις φορες εχει γινει αναρπαστο!!ειναι απλα τελειο!!!!!!!!!!!!

  3. Και χωρίς ψήσιμο γίνεται τέλειο το γλυκό. Μία κανονική βάση δηλαδή για cheesecake, με την διαφορά όμως αντί για βούτυρο soft χρησιμοποιούμε αυτό που δεν είναι μαλακό και όταν παγώνει μαζί με το μπισκότο κάνει την βάση συμπαγή.

  4. Τέλειοοοο! Το έκανα με μερικές μικρές παραλλαγές και έγινε ανάρπαστο…

    Ο σύζυγος με φόβισε ότι θα σκάσουν τα κουτιά αν βράσουν κλειστά, οπότε τα άνοιξα και άδειασα το περιεχόμενο στο κατσαρολάκι,… και σε λιγότερο από μια ώρα με συχνό ανακάτεμα, έγινε η καραμέλα.

    Το στάδιο όπου μπαίνει η βάση μπισκότου στην κατάψυξη το ξέχασα, και έβαλα στο ψυγείο το πυρέξ με τη βάση μέχρι να γίνει η καραμέλα, περίπου μισή ώρα.

    Και μάλλον επειδή είχα κάνει αρκετά σφιχτή την καραμέλα με 4 ώρες ψύξης το γλυκό ήταν έτοιμο για κατανάλωση.

    Γευστικότατο! 😀 Ευχαριστούμε κορίτσια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *