Επιδόρπιο Banoffee

banoffee_final112Καραμέλα, μπανάνα, μπισκότο κανέλλα, συνδυάζονται με ένα τρόπο που κάνει το γευστικό μας κάλυκα να παραλύει… Το banoffee ή bananoffee, όπως το λένε κάποιοι φίλοι, είναι ένα παραδοσιακό αγγλικό γλυκό που αναμφισβήτητα αξίζει μία θέση στο επόμενο τραπέζι που θα διοργανώσεις!

Βήμα- Βήμα 

Υλικά
banoffee_ulika__080

1 ½ πακέτο μπισκότα κανέλλα
3-4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ SOFT
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
2-3 μπανάνες (βλέποντας και κάνοντας…)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
νιφάδες σοκολάτας

Ετοιμάζεις τη βάση
banoffee_biscuit_base_096banoffee_biscuits_090

Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα ανακατεύεις με το βούτυρο. Στη συνέχεια, στρώνεις το μίγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο Pyrex και το ψήνεις για ακριβώς 10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, το βάζεις για 1 περίπου ώρα στην κατάψυξη.

Φτιάχνεις την καραμέλαbanoffee_boiling_085banoffee_toffee_098

Βράζεις τα ζαχαρούχα γάλατα για 3 ½ ώρες με τα κουτιά σε κατσαρόλα. Γενικά, μπορείς να τα βράσεις και να τα κρατήσεις στο ψυγείο σου, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια, απλώνεις την καραμέλα που δημιουργείται μέσα στις κονσέρβες πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.

Προσθέτεις τις μπανάνες
banoffee_banana_cutting_099banoffee_layer_102

Ψιλοκόβεις τις μπανάνες πάνω από την κρέμα. Προσοχή, οι φέτες να είναι αρκετά λεπτές σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζεις την κρέμαbanoffee_cream_106banoffee_cream_109

Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνεις πάνω από τη στρώση με τις μπανάνες.

Τέλος…banoffee_final112

Πασπαλίζεις με νιφάδες σοκολάτας και βάζεις στο Banoffee στο ψυγείο. Υπολόγισε ότι χρειάζονται πάνω από 12 ώρες πριν το σερβίρεις…

Αξίζει την αναμονή!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Νατάσα Λιανοπούλου

Η Νατάσα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ftiaxto.gr όταν αυτό πρωτοξεκίνησε το 2007. Ξεκίνησε την "καριέρα" της στο χειροποίητο με το πλέξιμο και συνέχισε με το κόσμημα, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα!

15 σχόλια στο άρθρο “Επιδόρπιο Banoffee”

  1. Δεν χρειάζεται τόσος κόπος κορίτσια. Τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο πατημένα στη φόρμα και μετά σε φούρνο για μερικά λεπτά να δέσει. Ζαχαρούχο γάλα, ξανθή ζάχαρη και βούτυρο σε κατσαρολάκι να βράσει μέχρι να αλλάξει χρώμα. Βάζετε μίγμα στη βάση από μπισκότο, αφήνετε να κρυώσει, κόβετε και τις μπανάνες, ανακατεύετε μπανάνες με σαντιγύ, στρώνετε πάνω στη καραμέλα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και τέρμα, ούτε κατάψυξη, ούτε ώρες! Μπορεί να φτιάξω αυτό το Σ/Κ και να βάλω φωτό στη σελίδα μου στο φέισμπουκ.

  2. το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!ειναι τελειο!ξεκινας για μια κουταλια και τρως ολο το ταψι!και για οποιον δεν εχει την υπομονη να περιμενει υπαρχει στο Χαλανδρι στο καφε SIMPLE.Σκετος πειρασμος!!!!! 🙂 🙂 🙂

  3. Βρήκα την ίδια συνταγή αλλά πολύ πιο γρήγορα από τον Jamie Oliver.
    Εκέινος δεν βράζει τα ζαχαρούχα γάλατα αλλά κάνει καραμέλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνει ένα μίγμα από μπανάνες χτυπημένες στο μπλέντερ με κρέμα γάλακτος!!!Είναι απο τις εκπομπές που μαγειρεύει μέσα σε μισή ώρα!!Ολα τα άλλα τα κάνει όπως στην συνταγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *