Κουραμπιέδες μπουκίτσες
Ο γνωστός άγνωστος μπαμπάς με τις συνταγές ξαναχτυπά και μας δίνει τη συνταγή του για λαχταριστούς κουραμπιέδες σε μορφή μπουκίτσας!
Εάν τα μελομακάρονα σου φάνηκαν εύκολα, τότε οι κουραμπιέδες θα σου φανούν περίπατος!
Βήμα – Βήμα |
|
Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστείς: • 600γρ βούτηρο γάλακτος • 250γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ • 1 βανίλια • 220γρ ζάχαρη άχνη • 50γρ ρούμι • 1200γρ αλεύρι μαλακό (προσοχή όχι αυτό που φουσκώνει μόνο του) • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα |
Ξεκινάς λιώνοντας το βούτηρο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μεταλλικό δοχείο στο μάτι της κουζίνας. Μόλις λιώσει το ρίχνεις σε μια λεκάνη με την άχνη και ανακατεύεις καλά για να λιώσει η ζάχαρη. |
Στη συνέχεια ρίχνεις το λιωμένο βούτηρο και τη ζάχαρη μέσα στο μείγμα αλεύρι, μπείκιν πάουντερ και βανίλια. Ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός. |
Λίγο πριν σφίξει τελείως η ζύμη σου ρίχνεις μέσα στο μπωλ και το ρούμι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι μαλακό. |
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις μια κουταλιά βούτηρο και ρίχνεις τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα για να καβουρδιστούν. Τα βγάζεις από τη φωτιά μόλις πάρουν χρώμα. |
Ρίχνεις τα αμύγδαλα μέσα στο ζυμάρι σου και ανακατεύεις για να πάνε τα αμύγδαλα παντού στο μείγμα σου. |
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβεις μικρές μπαλίτσες από το ζυμάρι, τις πλάθεις στα χέρια σου και αρχίζεις να απλώνεις τις κουραμπιεδένιες μπουκίτσες σου. |
Ψήνεις τους κουραμπιέδες σου στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μόλις τους βγάλεις από τον φούρνο τους αφήνεις να κρυώσουν και τους πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη. Και του χρόνου! |
Έφτιαξα τα κουραμπιεδάκια και γευστικά είναι απίθανα.
Μόνο που δεν μου πήρε όλο το αλεύρι(μόνο 800 γραμ.)