Σπιτική Μαγιονέζα

Εδώ το θέμα γίνεται προσωπικό διότι κατ’ εμέ, το εν λόγω σκεύασμα αποτελεί το μεγαλύτερο γαστρονομικό δώρο προς την ανθρωπότητα και το θεωρώ μακράν την καλύτερη αρμυρή ουσία στο σύμπαν!

Και αφού καταλάβατε τη λατρεία μου, πάμε να δούμε και την παρασκευή της!

Το θεάρεστο αυτό έργο αναλαμβάνει φυσικά ο επιτυχημένος Νίκος Θωμάς, ώστε να μπορούμε να μεταλάβουμε το μεγαλείο χωρίς χημικά πρόσθετα!

Υλικά

  • 4 κρόκους αυγού
  • ½ λίτρο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • Χυμό στυμμένου λεμονιού
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση

  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών.
  • Προσθέτουμε μουστάρδα, ξύδι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά.
  • Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  • Αν το μείγμα σφίξει υπερβολικά, το αραιώνουμε με λίγο νερό.

Καλή απόλαυση!

(Και ένα bonus για τους ψαγμένους)

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *