Σαλάτα από κινόα
Βρήκα στο www.lilblueboo.com μία συνταγή η οποία έχει τον τέλειο συνδυασμό. Είναι πάρα πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα πάρα πολύ υγιεινή. Περιέχει κινόα, η οποία μαγειρεύεται πολύ εύκολα, σαν ρύζι και μπορείς να την βρεiς σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. Δες πιο κάτω για να μάθεις πληροφορίες για την διατροφική της αξία, αλλά και την προέλευση της. Για να αποτοξινωθούμε και λιγουλάκι…
Η κινόα είναι ένας θάμνος που φύεται στην Νότια Αμερική και οι σπόροι του, που υπάρχουν σε πολλά χρώματα, όχι μόνο τρώγονται, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν κατατάξει στην κατηγορία «υπερτροφή». Περιέχει 13% πρωτεΐνη, Ωμέγα 3 λιπαρά, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. E και να κάνουμε και λίγη αποτοξίνωση.
Για να φτιάξεις την σαλάτα, θα χρειαστείς:
- 2 φλυτζάνια κινόα
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Χυμό από δύο λεμόνια
- Μαϊντανό
- Αλάτι με σκόρδο (σκόνη)
- Πιπέρι
- ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ φλυτζανιού ξύδι από ρύζι
Προαιρετικά:
- Φέτα σε τρίμμα
- Κουκουνάρια
Βράσε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες και άφησε την να κρυώσει.
Κόψε τις πιπεριές και το αγγούρι μικρά-μικρά τετραγωνάκια, τον μαϊντανό και ανακάτεψε τα μαζί με τη κινόα. Στην συνέχεια πρόσθεσε λάδι, λεμόνι, αλάτι-πιπέρι. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και τρίμμα από φέτα και μερικά κουκουνάρια. Η σαλάτα σου είναι έτοιμη. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο μέρες.
Καλή όρεξη!