Σπιτική συνταγή Χούμους

Τώρα που ο βιγκανισμός έχει γίνει ολίγον (έως και πολύ) της μοδός, ας αφουγκραστούμε το πνεύμα των ημερών και ας φτιάξουμε… χούμους!

Ευκολάκι, σαρακοστιανό, με ethnic αέρα (μεσανατολίτικη σπεσιαλιτέ γαρ) και κάπως πιο… trendy εκδοχή των ιδιαίτερα παρεξηγημένων ρεβιθιών

Υλικά

  • 150 γρ. ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Κύμινο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε για τουλάχιστον 12 ώρες τα ρεβίθια και τα βράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Τα βάζουμε σε ένα μίξερ μαζί με τα ρεβίθια (κρατάμε κάποια για τη γαρνιτούρα), τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
  • Πολτοποιούμε το μείγμα.
  • Αφού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα ρεβίθια που κρατήσαμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, επισκέψου το DIYtv.gr

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *