Γλυκό μωσαϊκό με κράνμπερις
Κάποιοι θεωρούν το μωσαϊκό καλοκαιρινό γλυκό. Δεν θα συμφωνήσω! Το έφτιαξα τα Χριστούγεννα και από τότε κόλλησα και το φτιάχνω πολύ συχνά – ίσως πιο συχνά από ότι θα έπρεπε – αλλά έχει τα αγαπημένα μου υλικά, λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και κονιάκ! Δες πως το φτιάχνω!
Θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο μπισκότα
- 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένα κράνμπερις
- 1 χούφτα καρύδια
- 50 γρ. κακάο
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- λίγο (ή πολύ) κονιάκ
Ξεκινάς σπάζοντας τα μπισκότα με το χέρι, το έχω φτιάξει και με Μιράντα και με πτι-μπερ δεν είχα διαφορά. Εκεί που βλέπω πάντα διαφορά είναι στο βούτυρο. Όχι δεν με πληρώνουν (ίσως θα έπρεπε 🙂 αλλά αρνούμαι να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο πέρα από Lurpak, τι να κάνω το αγαπώ αυτό το βούτυρο!
Λιώνεις λοιπόν 250 γραμμάρια βούτυρο και ψιλοκόβεις τα κράνμπερις, την πρώτη φορά που τα έβαλα δεν τα ψιλοέκοψα και ήταν δύσκολα στο μάσημα γιατί μεσολαβεί και η κατάψυξη, σκληραίνουν… Μετά τα βάζεις όλα σε ένα μπωλ και ανακατεύεις καλά.
Εγώ το μείγμα το βάζω σε μια φόρμα για κέηκ με αντικολλητικό χαρτί και το βάζω στην κατάψυξη συνήθως το βράδυ για να είναι έτοιμο την άλλη μέρα – ναι, το έχω φάει για πρωινό! Όταν είναι να φας άστο σε θρεμοκρασία δωματίου για 2 λεπτά πριν το κόψεις. Επίσης αν το Lurpak σου βγαίνει πολύ σκληρό βάλε και λίγο γάλα στο μείγμα.
Αυτό ήταν, τόσο εύκολο, τόσο εντυπωσιακό, πάω να δω αν πάγωσε!
Καλή επιτυχία!
Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γλυκό μωσαϊκό με κράνμπερις”