Παραδοσιακές φακές

Με πληθώρα αρνητικής χροιάς memes να δημιουργούνται για το εν λόγω όσπριο και με τις απανταχού μαμάδες να επιστρατεύουν επιχειρήματα περί σιδήρου και λοιπών ιχνοστοιχείων προκειμένου τα καμάρια τους να φάνε έστω και λίγες κουταλιές, δεν τις λες και ιδιαίτερα popular τις φακές.

Εμείς είμαστε όμως εδώ για να ανατρέψουμε  τις απόψεις γύρω από αυτό το… παρεξηγημένο έδεσμα!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι του νερού φακές
  • 1 ποτήρι του κρασιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • Λάδι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πραγματοποιούμε την άκρως αγαπημένη διαδικασία του καθαρισμού της φακής.
  • Τις πλένουμε σε ένα μπολ ή σουρωτήρι.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 6 ποτήρια νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
  • Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε (με σκεπασμένη την κατσαρόλα) για περίπου 45 λεπτά.
  • Έπειτα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά.

Δοκιμάστε τις λοιπόν και θα δούμε μετά αν θα ασπάζεστε κάτι τέτοια συκοφαντικά..

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο DIYtv.gr

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *