Πλεκτές θήκες για γλάστρες

Κάτι μας έχει πιάσει τελευταία με τις γλάστρες… Μάλλον είναι που πλησιάζει η άνοιξη και αλλάζουμε διάθεση, οπότε αυτή είναι άλλη μια ιδέα για διακόσμηση των φυτών σου!Για αρχή θα χρειαστεί να μετρήσεις τα γλαστράκια σου για να ξέρεις πόσο περίπου θα πλέξεις. Ναι, θα πλέξεις! Εάν θέλεις να βγει το αποτέλεσμα ακριβώς στα μέτρα της γλάστρας, τότε θα πρέπει να μετρήσεις, να κάνεις δείγμα και τα λοιπά. Εάν όχι, μπορείς να υπολογίσεις και λίγο με το μάτι.

Στο themerrythought.com που βρήκαμε την ιδέα έχει και αναλυτικές οδηγίες!

plektes-thikes-glastres-main

Μετά θα πρέπει να βγάλεις τις βελόνες σου Νούμερο 11 και το πιο χοντρουλό μαλλί που έχεις και να αρχίσεις να πλέκεις. Μην φανταστείς κανένα πολύπλοκο σχέδιο. Καλή και ανάποδη θα πλέξουμε.

Πιο αναλυτικά:

Σειρά 1 – καλή 24 πόντους
Σειρά 2 – ανάποδη 24 πόντους
Σειρά 3 – καλή 24 πόντους
Σειρά 4 – ανάποδη 24 πόντους
Σειρά 5 – καλή 24 πόντους
Σειρά 6 – ανάποδη 24 πόντους
Σειρά 7 – καλή 24 πόντους
Σειρά 8 – αύξηση 1 πόντο και μετά ανάποδη 25 πόντους
Σειρά 9 – αύξηση 1 πόντο και μετά καλή 26 πόντους
Σειρά 10 – ανάποδη 26 πόντους
Σειρά 11 – καλή 26 πόντους
Σειρά 12 – αύξηση 1 πόντο και μετά ανάποδη 27 πόντους
Σειρά 13 – αύξηση 1 πόντο και μετά καλή 28 πόντους
Σειρά 14 – αύξηση 2 πόντους και μετά ανάποδη 30 πόντους
Σειρά 15 – αύξηση 2 πόντους και μετά καλή 32 πόντους
Σειρά 16 – αύξηση 1 πόντο και μετά ανάποδη 33 πόντους
Σειρά 17 – κλείσιμο πλεκτού

Στο τέλος τυλίγεις το γλαστράκι σου με το πλεκτό σου και ράβεις με τη σακοράφα για να το κλείσεις.

Εάν χρειάζεσαι βοήθεια με το πλέξιμο, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο μας “Βασικές τεχνικές πλεξίματος στο Ftiaxto.gr”

Είναι έτοιμο! Προσοχή όταν θα ποτίζεις ναι;

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *