DIY: Ρολόι με καβίλιες

Τι ώρα είναι; Ώρα για κατασκευή με Bostik! Δες πως θα φτιάξεις ένα διαφορετικό ρολόι με ξύλινες καβίλιες! Θα χρησιμοποιήσουμε την πολύ δυνατή και διάφανη Bostik Contact Adhesive για να κολλήσουμε μεταξύ τους τις καβίλιες αλλά και τον πλαστικό μηχανισμό του ρολογιού στο τέλος!

 

👉 Κατέβασε το σχέδιο από το diy.bostik.com και προμηθεύσου όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.

 

Βίντεο οδηγίες για το ρολόι με καβίλιες

 

Βήμα βήμα οδηγίες για το ρολόι με καβίλιες

Ξεκίνα συναρμολογώντας το σχέδιο σύμφωνα με τις οδηγίες στο βίντεο. Βάλε το σχέδιο πάνω σε μια επιφάνεια για να μπορείς να το γυρίζεις όλο μαζί και πάνω του κόλλα μια πλαστική διάφανεια για να προστατεύσεις την εκτύπωση.

Πάρε μια κοντή καβίλια διαμέτρου 6 χιλιοστών και με Bostik Blu Tack στερεώσε την στο κέντρο του σχεδίου. Αυτή η καβίλια στο τέλος θα αφαιρεθεί ώστε στη θέση της να μπει ο λαιμός του μηχανισμού του ρολογιού.

Γύρω από την κεντρική καβίλια, τοποθέτησε κοντές καβίλιες για να σχηματίσεις την πρώτη σειρά. Βάλε μια μικρή ποσότητα Bostik Contact Adhesive στο πλάι της πρώτης καβίλιας και κόλλησέ την με την διπλανή της. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κολλήσεις τον πρώτο κύκλο.

Συνέχισε να κολλάς τις κοντές καβίλιες μεταξύ τους μέχρι να καλύψεις τον τυπωμένο μηχανισμό στο σχέδιο και συνέχισε με τις ψηλές καβίλιες των 4 εκατοστών.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις μια τρύπα ώστε να κρυφτεί ο μηχανισμός και να μην εξέχει στην πίσω πλευρά του ρολογιού. Όταν καλύψεις όλο το στρογγυλό σχέδιο του ρολογιού άσε την κατασκευή να στεγνώσει για 24 ώρες.

Στην πίσω πλευρά του ρολογιού, εκεί που έχει δημιουργηθεί η τρύπα από τις κοντές καβίλιες θα τοποθετήσουμε τον μηχανισμό. Βάλε λίγο Bostik Contact Adhesive στον μηχανισμό και κόλλησέ τον. Άσε την κατασκευή να στεγνώσει για μερικές ώρες.

Αν έχεις νούμερα, μπορείς να τα κολλήσεις τώρα. Βάλε τους δείκτες και το πρωτότυπο ρολόι σου είναι έτοιμο! Με γεια!

Το ρολόι με καβίλιες κατασκευάστηκε με την ευγενική χορηγία της Bostik

bostik logo

FACEBOOK // YOUTUBE // INSTAGRAM

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *