Απολογισμός World of Crafters

woc-header

Άλλο ένα μεγάλο event που διοργάνωσε το Ftiaxto.gr ήρθε και πέρασε. Και αυτό είναι το δικό μας άρθρο από τον απολογισμό όσων συνέβησαν τόσο κατά την προετοιμασία, όσο και κατά την εκτέλεση του πρώτου World of Crafters που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Κολλεγίου Pierce το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014. Μαζί με τις ευχαριστίες μας, φυσικά…

woc-2

Για άλλη μια φορά όσο ετοιμάζαμε το WOC ανεβήκαμε και κατεβήκαμε τη σκάλα των συναισθημάτων που περνάμε σε όλες τις εκδηλώσεις που στήνουμε από το μηδέν σαν ομάδα. Χαρά, αγωνία, ενθουσιασμός, απογοήτευση, κούραση (πολύ κούραση), βαρύγδουπες δηλώσεις τύπου “Δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ!”, γέλια, τσακωμοί, τρέξιμο τελευταίας στιγμής… μέχρι που ξημερώνει η ημέρα του event και με ένα μαγικό τρόπο τα ξεχνάμε όλα, παίρνουμε βαθιά ανάσα και βουτάμε στα βαθιά!

Αυτή τη φορά φάνηκε από την αρχή οτι η τύχη δεν ήταν τόσο με το μέρος μας. Από την αρχή της προετοιμασίας του WOC είχαμε έναν ανάδρομο Ερμή (μην σου πω και δύο) πάνω από το κεφάλι μας. Ατυχήματα, ακυρώσεις, μπόλικες αρρώστιες, οικογενειακές αναποδιές… από όλα είχε το μενού. Ευτυχώς καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε όλα και ήμασταν στα πόδια μας, γερές και δυνατές, γιατί πραγματικά δεν θα θέλαμε να το χάσουμε όλο αυτό με τίποτα. (Κάποιοι από την ομάδα μας δυστυχώς έπεσαν άρρωστοι την τελευταία στιγμή και δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας…).

Από όλη αυτή τη διαδικασία όμως κρατάμε μόνο τα καλά και αυτά ήταν κατ’ αρχάς οι απίστευτες γνωριμίες που κάναμε και τα καινούργια πράγματα που ακούσαμε και μάθαμε. Τόσο οι ομιλητές μας που ήρθαν από το εξωτερικό, όσο και οι Έλληνες ομιλητές και πανελίστες που συμμετείχαν στο WOC ήταν ανοιχτοί, ευχάριστοι, γενναιόδωροι να μιλήσουν για την δουλειά τους, τη ζωή τους, τις εμπειρίες τους και φυσικά να μας μεταφέρουν τόσο επάνω στη σκηνή όσο και κάτω από αυτή τις απόψεις τους περί crafting, επιχειρηματικότητας κτλ. Εμείς νιώθουμε πολύ πολύ τυχερές γιατί πραγματικά μέσα σε αυτό το διάστημα κάναμε τόσους πολλούς καινούργιους φίλους και αποκτήσαμε νέους συνεργάτες!

Στα της ημέρας του event τώρα… Η γκαντεμιά και οι μικρές αναποδιές συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρώτες ώρες του World of Crafters, αλλά ευτυχώς μετά από λίγο όλα φάνηκε να μπαίνουν στη θέση τους. Ένα από τα πράγματα για τα οποία καμαρώνουμε είναι οτι ήμασταν συνεπείς στο πρόγραμμα, χωρίς καθυστερήσεις (μάλιστα το παρακάναμε λιγάκι και ήμασταν και λίγο πιο μπροστά από το πρόγραμμα σε κάποιες φάσεις, γεγονός που μας έδωσε όμως περισσότερο χρόνο για ερωτήσεις στα πάνελ.) και από ό,τι φάνηκε δεν ταπαιπωρήσαμε πολύ τον κόσμο που βρέθηκε εκεί στο να εξυπηρετηθεί στο φαγητό και τους καφέδες.

Εμείς ζήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ημερίδας από τα παρασκήνια του θεάτρου, αλλά είχαμε την ευκαιρία στα διαλλείμματα να μιλήσουμε με τον κόσμο, να γνωρίσουμε περισσότερους crafters, να ακούσουμε σχόλια και παρατηρήσεις και φυσικά να φωτογραφηθούμε. Και όταν η ημέρα τελείωσε ήμασταν τόσο κουρασμένες, αλλά τόσο χαρούμενες που όλα πήγαν καλά που βρήκαμε και δυνάμεις να βγούμε για ένα ποτό και να το γιορτάσουμε!

woc-4

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθούμε σε κάποιους ανθρώπους που χωρίς την βοήθειά τους τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν,

– Στην κα Βάσια Κόμη και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και φυσικά όλη τους την βοήθεια στο στήσιμο του WOC

– Στον κο Μπάμπη Σοφιό και την ομάδα του που βρίσκονταν στα παρασκήνια του θεάτρου και μας βοήθησαν με τα τεχνικά θέματα

– Στην Μαίρη Ρετσίνα, την οικοδέσποινα, παρουσιάστρια και συντονίστρια της ημερίδας, που παρά τους ισχυρισμούς της οτι δεν έχει σχέση με τα crafts τα κατάφερε περίφημα και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους!

– Στους ομιλητές και πανελίστες μας που έσπευσαν με μεγάλη προθυμία και χαρά να συμμετέχουν στο πρώτο WOC από την πρώτη στιγμή: Alison, Alicia, Liana, Πόπη, Grace, Γιάννη, Ελεάννα, Αλέξη, Azra, Αίγλη, Σώτω, Γιώργο, Θάλεια, Κωνσταντίνε, Μίνα, Κώστα, Τζένη, Μαριάννα, Παυλίνα και Φλωρεντία σας ευχαριστούμε όλους θερμά! Thank you guys!

– Στην ομάδα των εθελοντών μας που έκαναν την υποδοχή μας να δουλεύει ρολόι: Έλλη, Γεωργία, Μάγδα, Κωνσταντίνα, Χρύσα, Ντέμπυ, Κλέλια και Βαγγελιώ να είστε καλά!

– Στον Κώστα Φονταλή, υπεύθυνο παραγωγής, που για άλλη μια φορά έτρεξε για όλους και για όλα, ώστε να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια!

– Στην Ελένη, την Νεάμα και τον Μιχάλη που έτρεξαν τα media μας και πίστεψαν τόσο πολύ σε όλο αυτό, ώστε να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό μας σε όλο τον κόσμο!

– Στον Παναγιώτη και τον Νίκο που φρόντισαν τον ήχο και την ροή της ημέρας.

– Σε όλη την ομάδα του Ftiaxto.gr που φρόντισε όσο όλοι τρέχαμε με το WOC να κρατάνε τα μπόσικα: Έλλη, Ζέτα ευχαριστούμε πολύ!

– Και φυσικά στους χορηγούς μας που μας υποστήριξαν για άλλη μια φορά…

Και του χρόνου!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Απολογισμός World of Crafters”

  1. Κάθε εμπόδιο για καλό, δεν λένε;;; Λοιπόν, ήταν μια άψογη διοργάνωση, βγήκαμε νομίζω όλοι με την αίσθηση ότι μάθαμε πράγματα, γιατί πράγματι έτσι έγινε, ήταν μεταδοτική η θετική σας ενέργεια και αυτό επίσης είναι καλό για τον χώρο του crafting γενικότερα… Από την ημέρα εκείνη κρατάω πολλά, αλλά θυμάμαι πιο πολύ από όλα μια φράση σας (δεν θυμάμαι αν το είπε η Ελίνα ή η Βάλια, αλλά δεν έχει αυτό σημασία): Λιγότερος ανταγωνισμός, περισσότερη συνεργασία!!! Είσαστε το παράδειγμα 🙂

  2. Αξιοθαύμαστη οργάνωση, καίρια και ενδιαφέροντα τα θέματα και οι ομιλίες, υπέροχη ατμόσφαιρα, κατάλληλος ο χώρος . Όλα πολύ προχωρημένα για τα ελληνικά δεδομένα, μια πραγματική απόλαυση για όσους συνεχίζουμε μέσα στις δυσκολίες να προσπαθούμε, να ψάχνουμε, να δημιουργούμε.
    Ευχαριστώ ,
    Ντέμπυ Τουλιάτου

  3. Και του χρόνου κορίτσια και εις ανώτερα! Μακάρι να μπορέσω να παρευρεθώ σε κάποιο από τα επόμενα events σας! 🙄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *