Με αφορμή ένα παιδικό πάρτι, έμαθα (με τον δύσκολο τρόπο ομολογουμένως) να φτιάχνω μόνη μου μπόμπες. Οπότε αντί να τις χρυσοπληρώνω στα διάφορα καταστήματα τύπου catering των Βορείων Προαστίων, αποφάσισα να αφιερώνω από εδώ και πέρα 10 λεπτά για να τις φτιάχνω. Μάλιστα φωτογράφησα και τη διαδικασία για να τη μοιραστώ μαζί σου με βήμα προς βήμα οδηγίες για να τις δοκιμάσεις κι εσύ. Βάλε ποδιά και φύγαμε!
Όταν έφτιαχνα τις μπόμπες για το πάρτι, έκανα το εξής λάθος: Αντί να φτιάξω μικρά σαντουιτσάκια, έφτιαξα ουσιαστικά ένα πελώριο σάντουιτς του οποίου όλες οι στρώσεις ήταν κολλημένες μεταξύ τους. Στις οδηγίες θα καταλάβεις τι ακριβώς έκανα. Προσοχή μην την πατήσεις κι εσύ! Βέβαια ήταν τόσο νόστιμη η μπόμπα μου που οι καλεσμένοι βρήκαν τρόπο και την έφαγαν, αλλά θα ήταν ίσως πολύ καλύτερα αν την είχα κάνει σωστά… χιχιχι.
Το ψωμί για μπόμπες θα το βρεις τόσο σε super market όσο και σε φούρνους. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις διάφορα στην μπόμπα σου. Εγώ έκανα μια μπόμπα με ζαμπόν-τυρί και μια με ροκφόρ. Αυτό που φαίνεται στο ταπεράκι στη φωτογραφία των υλικών είναι άλειμμα τυρί ροκφόρ με κρέμα γάλακτος που βρήκα έτοιμο στο super market και έφτιαξα μπόμπα με αυτό. Με το ίδιο λάθος φυσικά, αλλά με την ίδια επιτυχία στην κατανάλωση…
Βήμα βήμα
|
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κλασική μπόμπα ζαμπόν-τυρί είναι: 1 συσκευασία ψωμί μπριός για μπόμπες, βούτυρο, 10 φέτες τυρί για τοστ, 10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, αλουμινόχαρτο, μεγάλο πλαστικό πιατάκι ή άλλο πιάτο, καλαμάκια από σουβλάκια. |
Ξεκινάς κόβοντας δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο τα οποία και τοποθετείς επάνω στο πιάτο που θα μπει η μπόμπα σε σχήμα σταυρού. Βάζεις το πρώτο ψωμάκι, τη βάση της μπόμπας και αλείφεις με βούτυρο. |
Στη συνέχεια στρώνεις 1 και μισή φέτα τυρί και 1 και μισή φέτα ζαμπόν ώστε να καλύψεις όσο περισσότερη επιφάνεια του ψωμιού γίνεται. Ό,τι περισσεύει το κόβεις κυκλικά με ένα μαχαιράκι. Μην βλέπεις που στη φωτογραφία έχει 2 ζαμπονάκια… μετά ανακάλυψα ότι ήταν σπατάλη! |
Προσοχή σε αυτό το σημείο. Εδώ είναι που έκανα το λάθος. Το επόμενο βήμα είναι ότι στρώνεις μια φέτα ψωμί και βάζεις ακριβώς από πάνω της άλλη μια φέτα ψωμί χωρίς τίποτα ενδιάμεσα. Την δεύτερη φέτα την αλείφεις με βούτυρο, της βάζεις τυρί-ζαμπόν και συνεχίζεις να χτίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα ψωμάκια σου. |
Στη συνέχεια μπήγεις 4 καλαμάκια από σουβλάκια ώστε να περάσουν από όλα τα στρώματα της μπόμπας και με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι κόβεις στα 4 όπως φαίνεται στη φωτογραφία. |
Βγάζεις προσεκτικά τα καλαμάκια και τυλίγεις την μπόμπα σταυρωτά με το αλουμινόχαρτο που έχεις κόψει. Τυλίγεις καλά για να μην ξεραθεί και διακοσμείς όπως σου αρέσει. Βάζεις στο ψυγείο και σερβίρεις. Μιαμ μιαμ… |
Ετικέτεςζαμπόν,
κουζίνα,
μπόμπα,
μπόμπες,
μπριός,
παιδί,
πάρτι,
ροκφόρ,
σάντουιτς,
σνακ,
τυρί,
ψωμί
Ο σκλαβενιτης ειναι το μονο σουπερ μαρκετ που εγω βρισκω ψωμι για μπομπα.
αποφάσισα και εγώ φέτος να κάνω τα πάντα μόνη μου λόγο κρίσεως ως αναφορά το πάρτυ των παιδιών μου ευτυχώς διάβασα της συμβουλές σου γιατί ήμουν έτοιμη να κάνω και εγώ το ίδιο λάθος
Όλες το ίδιο λάθος κάνουμε την πρώτη φορά!
Μπορείτε να παραγγείλετε από κάποιον φούρνο που έχει και catering, τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα από την ημέρα που θα την χρειαστείτε.
pou vriskoume psiomi gia bobes?
Μπόμπα έφτιαχναν όλες οι μαμάδες στα παιδικά πάρτυ στη δεκαετία του ’90.
Πρόσφατα το συζητούσαμε και δεν ξέραμε πού πουλάνε το ψωμί!!! Ευχαριστώ για τη πληροφορία!
Εχω φάει αρκετές φορές μπόμπα, νόμιζα ότι ήταν κάτι που το έφτιαχναν μόνο οι εταιρίες catering. Θα φτιάξω σύντομα! ευχαριστώ:))
Το ίδιο λάθος είχα κάνει κ εγω την πρώτη φορά !!!!!