Τα πρώτα βήματα για τη μέτρηση και τον σχεδιασμό της κουζίνας σου

Μέτρηση και σχεδιασμός κουζίνας

Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για σωστό σχεδιασμό κουζίνας είναι η ακριβής μέτρηση των διαστάσεων του χώρου που θα υποδεχτεί τη νέα σου κουζίνα καθώς και το τι ακριβώς να περιμένεις από το ραντεβού σου με έναν προσωπικό σύμβουλο κουζίνας, αποτελούν γρίφο για κάποιους. Η LEROY MERLIN όμως έρχεται για να μας αποδείξει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά!

Μέτρηση διαστάσεων χώρου

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις καθώς και οι λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψιν κατά την καταμέτρηση του χώρου σου, είναι πολύ συγκεκριμένα. Ακολουθώντας τα πιστά, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για μια διαδικασία εφικτή για τον καθένα!

1. Υπολόγισε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου

Μπορεί να ακούγεται προφανές, είναι όμως κάτι το οποίο πρέπει να γίνει με όσο γίνεται μεγαλύτερη ακρίβεια διότι σε έναν χώρο όπως μια κουζίνα, κάθε εκατοστό… μετράει, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι! Χρησιμοποίησε μεταλλικό μέτρο κλειστού τύπου και όχι μεζούρα ραπτικής, αν δεν έχεις, τώρα είναι η ευκαιρία να πάρεις ένα, σίγουρα θα το χρειαστείς.

Και μια πολύ χρήσιμη συμβουλή: όταν χρησιμοποιείς το μεταλλικό μέτρο για να μετρήσεις έναν τοίχο, δεν χρειάζεται να διπλώνεις την μεζούρα στο τελείωμα όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία. Τα μεταλλικά μέτρα συνήθως λένε την διάσταση του κουτιού τους, οπότε μπορείς απλώς να ακουμπήσεις την μεζούρα μέχρι όπου πάει και στην μέτρηση να προσθέσεις του κουτιού την οποία θα βρεις πάνω του.

Μέτρηση κουζίνας

 

2. Υπολόγισε επιπλέον τα παράθυρα και τις πόρτες

Ένα βήμα που ενδεχομένως να διαφύγει, αποτελεί όμως κάτι πολύ βασικό διότι τα κουφώματα είναι πολύ πιθανό να εμποδίζουν αν δε ληφθούν υπόψιν και ειδικά σε μια μικρή κουζίνα. Χρειάζεται να σημειώσεις το πλάτος και το ύψος τους αλλά και την απόστασή τους από το έδαφος αν πρόκειται για παράθυρα. Αν πρόκειται να αλλάξεις και κουφώματα, αυτή η εργασία πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ την τοποθέτηση της νέας κουζίνας. Προσπάθησε να κάνεις το σχεδιάγραμμα της κουζίνας σου στο χαρτί και πρόσθεσε αναλυτικές διαστάσεις, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Μέτρηση κουζίνας

Αν το κτίριο είναι πρόσφατα χτισμένο, μπορεί να έχεις πρόσβαση στην κάτοψη της κουζίνας μέσω του αρχιτέκτονά σου, διαφορετικά μπορείς να σχεδιάσεις τη δική σου κάτοψη. Χρησιμοποίησε χαρτί μιλιμετρέ και αντιστοίχισε κάθε κουτάκι σε 10 εκατοστά, έτσι θα έχεις μια πιο ρεαλιστική εικόνα των αναλογιών του χώρου.

Επιπλέον, αν τα παράθυρά σου είναι ανοιγόμενα, θα χρειαστεί να τσεκάρεις και το άνοιγμα των παραθυρόφυλλων ώστε να φροντίσεις ότι δε θα “βρίσκουν” κάπου.

 

3. Μην ξεχνάς τις λεπτομέρειες

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε διάφορα αντικείμενα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κτίσματος όπως καλοριφέρ, πρίζες και σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες, οι οποίες και πρέπει να εξεταστούν πριν το στήσιμο της κουζίνας σου.

Οι κουζίνες Delinia iD είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αφήνουν χώρο πίσω από τα ντουλάπια για να περνούν εκεί οι σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, χωρίς να αφαιρούν πολύτιμο χώρο στην κουζίνα.

Διάβασε και το άρθρο που θα βρεις στο leroymerlin.gr για το να πάρεις τις σωστές διαστάσεις πριν τον σχεδιασμό κουζίνας.

 

Το πρώτο ραντεβού με τον σύμβουλο σχεδιασμού κουζίνας

Αφού έχεις βεβαιωθεί ότι είναι όλα εντάξει με την καταμέτρηση του χώρου σου, το επόμενο βήμα είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με τον προσωπικό σου σύμβουλο κουζίνας, ο οποίος και θα σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα σε όλη τη διαδικασία του σχεδιασμού. Αφού μεταβείς στο υποκατάστημα LEROY MERLIN της αρεσκείας σου, θα έχεις την ευκαιρία να γνωριστείς προσωπικά μαζί του και να του εξηγήσεις αναλυτικά τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου ώστε να δημιουργήσετε, από κοινού και με μεγάλη ακρίβεια, την κουζίνα των ονείρων σου!

Και μην ξεχνάς, όλα τα παραπάνω προσφέρονται εντελώς δωρεάν και πάντα με τη σφραγίδα επαγγελματισμού και ποιότητας της LEROY MERLIN. Τι χρειάζεται να προσκομίσεις; Μόλις 3 πράγματα..

 

1. Τις διαστάσεις του χώρου

…που προκύπτουν από τα βήματα που αναλύσαμε παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, πριν την τελική παραγγελία, καλό είναι να εκμεταλλευτείς την υπηρεσία επιμέτρησης, κατά την οποία ο τεχνίτης που θα κάνει την εγκατάσταση στην κουζίνα θα έρθει στον χώρο, όχι μόνο για να τον μετρήσει αλλά και για να δει από κοντά τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.

Εμείς, για παράδειγμα, ανακαλύψαμε ότι πρέπει να γίνει καινούργια τρύπα για τον απορροφητήρα. Ευτυχώς που το είδαμε εκείνη την στιγμή και είχαμε χρόνο να το κάνουμε, διαφορετικά θα χρειαζόταν να καθυστερήσει η εγκατάσταση μέχρι να φτιαχτεί. Επίσης, με συμβούλεψε να αλλάξω τα πλακάκια που υπολόγιζα να κρατήσω, μιας και διαπιστώσαμε ότι τα παλιά δεν έφταναν σε όλο το μήκος της καινούργιας κουζίνας.

Το κόστος της επιμέτρησης θα αφαιρεθεί από αυτό της υπηρεσίας τοποθέτησης, οπότε πραγματικά δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

 

2. Τωρινές φωτογραφίες της κουζίνας σου

…ώστε να ληφθεί υπόψιν η αφετηρία της ανακαίνισης. Φυσικά σε πολύ σύντομο διάστημα θα αποτελούν παρελθόν!

 

3. Ενδεικτικές φωτογραφίες της κουζίνας των ονείρων σου

…από διάφορες πηγές όπως ιστοσελίδες, περιοδικά, ακόμα και φωτογραφίες που έχεις τραβήξει με το κινητό σου. Με αυτόν τον τρόπο, ο προσωπικός σου σύμβουλος μπορεί να δημιουργήσει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια τη νέα σου κουζίνα! Εγώ είχα φτιάξει ένα Pinterest Board και έσωζα εκεί όλες τις κουζίνες που μου άρεσαν!

 

Αυτό ήταν! Από εκεί και πέρα, οι έμπειροι επαγγελματίες της LEROY MERLIN δημιουργούν ένα μεγάλης ακρίβειας 3d απεικόνιση της νέας σου κουζίνας καθώς και μία ολοκληρωμένη προσφορά με αναλυτικές τιμές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ταιριάζουν αποκλειστικά σε εσένα και τις ανάγκες σου!

Και φυσικά μπορείς να πραγματοποιήσεις και δεύτερο ραντεβού με τον προσωπικό σου σύμβουλο, ώστε να σιγουρευτείς ότι έχεις σχεδιάσει την κουζίνα των ονείρων σου! Όταν είσαι έτοιμη, δίνεις την παραγγελία και ξεκινάει έτσι το ταξίδι σου στον μαγικό κόσμο της ανακαίνισης! Με γεια…

Μέτρηση και σχεδιασμός κουζίνας

 

Με την ευγενική χορηγία από τη LEROY MERLIN


FACEBOOK  //  YOUTUBE  //  INSTAGRAM

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *