Το κέικ της Νάνας

Μπορεί να είναι και η πιο εύκολη συνταγή για κέηκ που υπάρχει. Όμως είναι φοβερά νόστιμο και μυρωδάτο, αφού φτιάχνεται με πορτοκάλι. Σίγουρα είναι light, γιατί δεν περιέχει βούτυρο, αλλά είναι και νηστήσιμο αφού γίνεται και χωρίς αυγά. Θέλεις να το φτιάξεις;

Δημιουργικές διακοπές στη Σκύρο

Θέλεις να συνδυάσεις διακοπές και δημιουργία;
Φέτος το καλοκαίρι, το ftiaxto.gr μετακομίζει στη Σκύρο και διοργανώνει δημιουργικά σεμινάρια. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε πρωί 10-12, έτσι, έχεις την δυνατότητα και να μάθεις να ράβεις και να ξεκουραστείς στις όμορφες παραλίες του νησιού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

👗 Μάθε να ράβεις ρούχα: Τετάρτη 30 Ιουνίου – Κυριακή 4 Ιουλίου
💍 Κατασκευή κοσμημάτων (Faux Bijoux): Τετάρτη 7 Ιουλίου – Κυριακή 11 Ιουλίου
👒 Μάθε να ράβεις αξεσουάρ: Τετάρτη 14 Ιουλίου – Κυριακή 18 Ιουλίου
📿 Μακραμέ κοσμήματα: Τετάρτη 21 Ιουλίου – Κυριακή 25 Ιουλίου
👘 Μάθε να ράβεις ρούχα: Τετάρτη 28 Ιουλίου – Κυριακή 1 Αυγούστου

Δήλωσε εδώ ενδιαφέρον για να λάβεις το αναλυτικό έντυπο >>

Θα χρειαστείς:

– 4 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
– 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
– 1+1/3 κούπες ζάχαρη
– ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
– 1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο)
– 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
– 1 κ.γ. αλάτι

keik_ylika_portokali

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα σε ένα μεγάλο μπωλ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας και μετά ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c, πάνω-κάτω για 1 ώρα περίπου.

keik_main_portokali

Είναι σημαντικό, να χρησιμοποιήσουμε την ίδια κούπα για να μετρήσουμε όλα τα υλικά.

Καλή όρεξη και χωρίς ιδιαίτερες τύψεις!

Κράτα το

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το κέικ της Νάνας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *