Υφασμάτινα σημαιάκια με όνομα

Υφασμάτινα σημαιάκια με όνομα

Είτε για βάφτιση, είτε για πάρτυ, αυτά τα σημαιάκια με το όνομα του εορτάζοντα θα προσθέσουν μια πολύ όμορφη νότα στην γιορτή!

banner-letters-1

Για κάθε γράμμα του ονόματος θα χρειαστείς 2 υφάσματα 15×15 εκ. Κόψε 2 τρίγωνα από το κάθε ύφασμα, και από τα κομματάκια που περισσεύουν θα φτιάξεις τα γράμματα.

Για να κάνω το τρίγωνο μέτρησα την κάτω πλευρά, διαίρεσα / 2 και ένωσα τις γωνίες της πάνω πλευράς με την μέση της κάτω πλευράς. Τα γράμματα τα τύπωσα σε θερμοκολλητικό, στην συνέχεια τα σιδέρωσα στο ύφασμα και τα έκοψα, δες με περισσότερες λεπτομέρειες αυτόν τον γρήγορο τρόπο απλικέ.

banner-letters-2

Σιδέρωσα και την δεύτερη πλευρά του θερμοκολλητικού πάνω στα σημαιάκια…

banner-letters-3

Όπως βλέπεις τα σημαιάκια είναι διπλής όψης, από την μία ανοιχτόχρωμο, από την άλλη σκούρο. Αποφάσισα να μην ράψω από πάνω και τα γράμματα, εξάλλου δεν είναι κάτι που θα πλένεται συχνά.

banner-letters-4

Στην συνέχεια έραψα τα σημαιάκια καλή με καλή πλευρά. Εδώ έκανα ένα τραγικό λάθος το οποίο δεν το κατάλαβα μέχρι την ώρα που τελείωσε το project και άρχισα να το βγάζω φωτογραφίες. Το λάθος ήταν ότι έραψα τα ίδια γράμματα, δηλαδή το Γ με το Γ, ενώ έπρεπε να ράψω το πρώτο γράμμα Γ με το τελευταίο Σ, γιατί έτσι η ανάποδη πλευρά έγραφε ΣΟΓΡΩΙΓ… Ευτυχώς είχα χρησιμοποιήσει καλής ποιότητας θερμοκολλητικό και βγήκαν με λίγο κόπο. Ξαναέφτιαξα τα γράμματα και τα κόλλησα πάλι.

banner-letters-5

Γύρισα τα σημαιάκια στην καλή τους πλευρά και τα ξανασιδέρωσα. Τα στερέωσα με κλιπς πάτσγουωρκ (και κοκκαλάκια για τα μαλλιά κάνουν) πάνω σε ένα μέτρο λευκό ρέλι και τα έραψα. Αν αναρωτιέσαι γιατί κλιπς και όχι καρφίτσες, φάνηκαν να είναι πιο σταθερά από τις καρφίτσες, άσε που δεν δημιουργούν και τρύπα στα υφάσματα.

banner-letters-7

Έτοιμα τα σημαιάκια μου! Τι λες, θα τα δοκιμάσεις;

Δες και αυτή την ιδέα για σημαιάκια για πάρτυ!

Κράτα το

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Υφασμάτινα σημαιάκια με όνομα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *