Ριζότο με ρόδι και κάστανα

Μια πολύ απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή από τη μαμά Μαρία. Θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο ρύζι Basmati
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- λίγο κρασί (λίγο θάλασσα και το αγόρι σου, όχι)
- σαφράν μουλιασμένο σε νερό για 10 λεπτά
- κόλιανδρο, πάπρικα, ψιλοκομμένα κάστανα, κουκουνάρι και ρόδι
Σ’ένα μεγάλο τηγάνι τσιγάρισε το κρεμμύδι και μετά ρίξε και το ρύζι. Ανακάτεψε για 2-3 λεπτά ώστε να τσιγαριστεί και το ρύζι και σβήστο με λευκό κρασί. Συνεχίζεις να ανακατεύτεις και ρίχνεις το σαφράν μαζί με το νερό που το μούλιασες (το μούλιασμα βοηθάει στην απελευθέρωση του χρώματος και του αρώματος του σαφράν).
Προσθέτεις λίγο κόλιαντρο και λίγη πάπρικα. Βάζεις 2-3 ποτήρια νερό (αρκετό ώστε να καλύψει όλο το ρύζι και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί ρίχνεις λίγο ακόμη νερό και αφού το πιει, το βγάζεις από την φωτιά και ρίχνεις τα ψιλοκομμένα κάστανα, το κουκουνάρι και το ρόδι.
Ανακατεύεις για λίγο και αν θέλεις χρησιμοποιείς μια φόρμα για να πάρει το ρύζι σχήμα πριν το σερβίρεις. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο!
Καλή όρεξη!
Εξαιρετική! 😀 Να βάλουμε μαϊντανό;;;
Φαίνεται πολύ καλή, με την πρώτη ευκαιρία θα τη δοκιμάσω! 😀
Πολύ καλή η συνταγή σας – τη δοκίμασα και άρεσε πολύ και στο μικρό μου γιο, που δεν δοκιμάζει συχνά καινούρια πράγματα..
Θα το προτείνω, να το ξέρετε 🙂
Γουστάρω!