Spoonflower.com – Φτιάξε τα δικά σου υφάσματα

spoonflowerΕάν σου άρεσε η ιδέα του Inkbloom για να τυπώσεις στο σπίτι σου τα δικά σου σχέδια σε υφάσματα (διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ), τότε σίγουρα θα σου αρέσει και η πρόταση του Spoonflower! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με in house παραγωγή, αλλά με μια πιο απλή διαδικασία… λίγο τσιμπημένη σύμφωνοι, αλλά είναι γεγονός οτι η υπηρεσία είναι μοναδική!

Στο Spoonflower έχεις δύο επιλογές:

1. Κάθεσαι στον υπολογιστή σου και φτιάχνεις ένα αρχείο jpg ή tiff ή ό,τι άλλο θέλεις (δέχονται διάφορα αρχεία από διάφορα προγράμματα) όπως ακριβώς σου αρέσει. Μπορεί να είναι ακόμα και φωτογραφία σου ή κάποια σκαναρισμένη εικόνα που σου αρέσει πολύ. Το ανεβάζεις ακολουθώντας τις οδηγίες στο www.spoonflower.com και διαλέγεις το είδος του υφάσματος πάνω στο οποίο θέλεις να τυπωθεί το σχεδιό σου. Έχουν μεγάλη ποικιλία σε βαμβακερά υφάσματα και όχι μόνο για να διαλέξεις. Μάλιστα διευκολύνει πολύ εάν παραγγείλεις με ένα δολάριο να σου στείλουν και το δειγματολόγιό τους για να έχεις πιο σαφή εικόνα. Αφού δεις πως θα βγεί το ύφασμά σου και επιλέξεις και τις διαστάσεις που θέλεις έρχεται στην πόρτα σου έτοιμο και τυπωμένο και είναι στη διάθεσή σου να το κάνεις ό,τι θέλεις. Έχεις την επιλογή να κρατήσεις το σχεδιό σου μόνο για τον εαυτό σου ή να το κάνεις public ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι… πως? Διάβασε την επόμενη επιλογή.

2. Κάθεσαι στον υπολογιστή σου και ψάχνεις ανάμεσα στα εκατοντάδες σχέδια που έχουν φτιάξει οι υπόλοιποι χρήστες του Spoonflower σαν εσένα. Μπορείς να αναζητήσεις αυτό που ψάχνεις με βάση το χρώμα, το θέμα, τη διάσταση, ακόμα και το project για το οποίο προορίζεται το ύφασμα που θέλεις να τυπώσεις. Αφού κάνεις την επιλογή σου σε σχέδιο ακολουθείς τα ίδια βήματα με την πρώτη διαδικασία και το ύφασμα φτάνει στην πόρτα σου.

Highlights του Spoonflower είναι η τεράστια ποικιλία των ατελείωτων σχεδίων, η ενότητα Contests όπου μπορείς να ψηφίσεις κάθε εβδομάδα τα αγαπημένα σου σχέδια και φυσικά να χαζέψεις για να εμπνευστείς και τέλος, το γεγονός ότι κάτω από κάθε σχέδιο που είναι καταχωρημένο στο site υπάρχουν και φωτογραφίες από prοjects που έχει χρησιμοποιηθεί.

Αρνητικό της όλης υπηρεσίας είναι οτι οι τιμές για τα υφάσματα ξεκινάνε από 18 ευρώ η γυάρδα (1 γυάρδα είναι κάτι ψιλά λιγότερο από 1 μέτρο). Το να φτιάξεις το δικό σου ύφασμα όσο να ναι κοστίζει. Ας ελπίσουμε οτι με την πρόοδο της τεχνολογίας και με την αύξηση της ζήτησης θα κατέβουν και οι τιμές κάποια στιγμή!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Spoonflower.com – Φτιάξε τα δικά σου υφάσματα”

  1. Αν σας στειλω φωτογραφια πως ειναι τα σχεδια του υφασματος απο το φορεμα που θελω να φτιαξω,μπορειτε να το φτιαξετε το υφασμα με τα ιδια σχεδια;

  2. Μάλιστα διευκολύνει πολύ εάν παραγγείλεις με ένα δολάριο να σου στείλουν και το δειγματολόγιό τους για να έχεις πιο σαφή εικόνα. Αφού δεις πως θα βγεί το ύφασμά σου και επιλέξεις και τις διαστάσεις που θέλεις έρχεται στην πόρτα σου έτοιμο και τυπωμένο και είναι στη διάθεσή σου να το κάνεις ό,τι θέλεις. Έχεις την επιλογή να κρατήσεις το σχεδιό σου μόνο για τον εαυτό σου ή να το κάνεις public ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι… πως? Διάβασε την επόμενη επιλογή.pandora jewelry

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *