Παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί με βότανα

Για χωριάτικη φρατζόλα έχουμε ακούσει. Για χωριάτικη όμως με δυόσμο, βασιλικό και δίκταμο;
Επειδή είμαστε ψαγμένοι, το είχαμε και αυτό στο χωριό μας! Βασικά οκ.. όχι στο δικό μας, διότι δεν είμαστε από Κρήτη.

Δημιουργικές διακοπές στη Σκύρο

Θέλεις να συνδυάσεις διακοπές και δημιουργία;
Φέτος το καλοκαίρι, το ftiaxto.gr μετακομίζει στη Σκύρο και διοργανώνει δημιουργικά σεμινάρια. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε πρωί 10-12, έτσι, έχεις την δυνατότητα και να μάθεις να ράβεις και να ξεκουραστείς στις όμορφες παραλίες του νησιού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

👗 Μάθε να ράβεις ρούχα: Τετάρτη 30 Ιουνίου – Κυριακή 4 Ιουλίου
💍 Κατασκευή κοσμημάτων (Faux Bijoux): Τετάρτη 7 Ιουλίου – Κυριακή 11 Ιουλίου
👒 Μάθε να ράβεις αξεσουάρ: Τετάρτη 14 Ιουλίου – Κυριακή 18 Ιουλίου
📿 Μακραμέ κοσμήματα: Τετάρτη 21 Ιουλίου – Κυριακή 25 Ιουλίου
👘 Μάθε να ράβεις ρούχα: Τετάρτη 28 Ιουλίου – Κυριακή 1 Αυγούστου

Δήλωσε εδώ ενδιαφέρον για να λάβεις το αναλυτικό έντυπο >>

Η Κάλλια Κουμεντάκη όμως είναι, και μας φέρνει αυτό μαζί με πολλά άλλα προϊόντα από τη μεγαλόνησο, στο Δίκταμο στον Βύρωνα. Για να μη χρειάζεται να παίρνουμε καράβι!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. νωπή μαγιά
  • Λίγο προζύμι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • Δυόσμο
  • Βασιλικό
  • Δίκταμο
  • Αλάτι
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε ξεχωριστά τα βότανα.. Στη μία κατσαρόλα το δίκταμο με τον δυόσμο και σε μια δεύτερη τον βασιλικό.
  • Τα σουρώνουμε όλα μαζί και ρίχνουμε στο νερό τους τη μαγιά, λίγο προζύμι, 2 κούπες από το αλεύρι ολικής και άλλες 2 από το μαλακό.
  • Αναμειγνύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη, προσθέτουμε αλάτι, το λάδι, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και πλάθουμε τρία στρογγυλά καρβέλια, πάνω σε αλευρωμένη βάση, τα οποία χαράζουμε και βρέχουμε ελαφρώς στο πάνω μέρος τους.
  • Τα βάζουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Συνοδεύονται τέλεια με ρακή!

Για πολλές ακόμα συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube!

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *