Τέλειες πατάτες στον φούρνο
Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα έχουν γίνει οι πατάτες στον φούρνο. Η αρχή έγινε από την φίλη μου την Μίνα η οποία μου έμαθε πολύτιμα μυστικά για τις καλύτερες πατάτες φούρνου ever!
Προτιμώ τις πατάτες με την φλούδα, έτσι δεν την αφαιρώ, πλένω καλά τις πατάτες και με ένα καινούργιο συρματάκι για κατσαρόλες τρίβω ελαφρά τις φλούδες για να φύγουν τα χώματα. Φρόντισε να κόψεις όλες τις πατάτες στο ίδιο περίπου μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Το καλό με αυτό το φαγητό είναι ότι μπορείς εύκολα να προσθέσεις οτιδήποτε άλλο έχεις στο ψυγείο σου, εγώ έβαλα μανιτάρια και πιπεριές. Σε επόμενη έκδοση του φαγητού πρόσθεσα και ψιλοκομμένα (στο multi) κρεμμύδια και σκόρδο και έλιωσαν σε υπέροχη σάλτσα.
Τα μανιτάρια δεν τα πλένεις, τα σκουπίζεις με μια πετσέτα ή τα ξεφλουδίζεις. Εγώ βγάζω και το ποδαράκι γιατί το βρίσκω σκληρό ακόμη και όταν έχει μαγειρευτεί για ώρα. Τέλος προσθέτω αρκετό λάδι, λίγο νερό, 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.
Το μυστικό της Μίνας που ακολούθησα και εγώ είναι σιγανός φούρνος για πολύ ώρα με συχνό ανακάτεμα. Το συγκεκριμένο ταψί έκατσε 2 ώρες στους 150, ενώ έριχνα ένα καλό ανακάτεμα κάθε μισή ώρα.
Πάει εξαιρετικά με ξινοτύρι Σκύρου και παγωμένη μπύρα! Καλή όρεξη!
Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τέλειες πατάτες στον φούρνο”