Φτιάξε το δικό σου χειροποίητο κιμονό

Είναι παντού! Όλοι και όλες οι fashion bloggers μιλούν και φωτογραφίζονται με αυτά! Τα κιμονό είναι trendy. Αυτό όμως που δεν μπορούν να σου πουν οι απανταχού fashion blogger είναι το μεγάλο μυστικό! Πως μπορείς να ράψεις το δικό σου μοναδικό χειροποίητο κιμονό. Εμείς το βρήκαμε και στο δείχνουμε! Τώρα για το πως θα το φορέσεις… καλύτερα να απευθυνθείς στους ειδικούς!

Τα υλικά που χρειάζεσαι για ένα χειροποίητο κιμονό είναι:

– 2 μαντήλια (ή ύφασμα που θα ήταν ωραίο για κιμονό)
– Ψαλίδι
– Καρφίτσες
– Ραπτομηχανή ή βελόνα
– Μεζούρα
– Κλωστή
– Σίδερο

Όλη η δυσκολία είναι να επιλέξεις το σωστό ύφασμα και να κατανοήσεις το εύκολο πατρόν του απλού αυτού κιμονό!

χειροποίητο κιμονό
Πρόκειται ουσιαστικά για 2 μεγάλα κομμάτια ύφασμα, όσο ας πούμε ένα μεγάλο τετράγωνο μαντήλι το καθένα, τα οποία απλώνεις και τοποθετείς επάνω σε ένα τραπέζι.

Το ένα μαντήλι που θα είναι η πλάτη του κιμονό το αφήνεις ως έχει. Το άλλο το κόβεις ακριβώς στη μέση. Και εκεί που έχεις κόψει κάνεις ένα στρίφωμα περίπου 2.5 εκ. και το σιδερώνεις.

Ράβεις και εάν θες ξανασιδερώνεις. Μετά τοποθετείς το μαντήλι της πλάτης επάνω στο τραπέζι σου και ακριβώς από επάνω του, καλή με καλή και με τις δεξιά και αριστερά γωνίες να εφάπτονται ράβεις στα σημεία που δείχνει το σχεδιάγραμμα του άρθρου του cutoutandkeep.

Ράβεις δηλαδή ουσιαστικά τους ώμους και αφήνοντας ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα για μανίκια ράβεις και τις κάτω δεξιά και αριστερά πλευρές.

Γυρίζεις μέσα έξω και ταντάν! Έτοιμο το χειροποίητο κιμονό σου!

Τώρα μένει να σκεφτείς τρόπους να το συνδυάσεις με τα υπόλοιπα καλοκαιρινά σου ρούχα… Και μιας και είπα ρούχα, δες και το άρθρο με τις ιδέες μας για να φτιάξεις τα δικά σου ρούχα παραλίας!

χειροποίητο κιμονό

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Φτιάξε το δικό σου χειροποίητο κιμονό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *