Χειροποίητη τσάντα με color sprays
Ένα από τα καινούργια προϊόντα που ανυπομονούσα να δοκιμάσω από την νέα σειρά του Maxi Decor Decoupage είναι τα Color Sprays. Είναι ιδανικά για ύφασμα και βγαίνουν σε 24 χρώματα.
Ξεκίνησα κάνοντας μια δοκιμή, τόσο σε χαρτί, όσο και σε ένα επιπλέον κομμάτι ύφασμα ίδιο με την τσάντα που ήθελα να φτιάξω και κατέληξα σε 3 χρώματα: βιολετί, πράσινο περλέ και ασημί. Πριν ξεκινήσεις, θυμήσου να κουνήσεις καλά τα μπουκαλάκια για να ανακατευτεί το χρώμα, ειδικά στα μεταλλικά.
Για την τσάντα χρησιμοποίησα ένα κομμάτι λευκό βαμβακερό ύφασμα, το οποίο έκοψα σε μέγεθος 80 x 45 εκατοστά. Επίσης χρησιμοποίησα έτοιμα χερούλια από φελλό, τα οποία είχα προμηθευτεί από την Χειροτέχνικα πέρσι.
Για να μην λερώσω την επιφάνειά μου, την έστρωσα με παλιές εφημερίδες και κόλλησα στο ύφασμα, δύο λωρίδες frog tape, χωρίζοντάς το σε 3 μέρη (αφήνοντας 4 επιπλέον εκατοστά από πάνω για το γύρισμα). Η ταινία frog tape είναι ιδανική για αυτή την εργασία, μιας και σφραγίζει το ύφασμα και δεν περνάει καθόλου το χρώμα, δημιουργώντας έτσι καθαρές γραμμές.
Ξεκίνησα με το βιολετί, αφήνοντας επίτηδες μερικές πιτσιλιές να περάσουν και πάνω από την ταινία. Το ίδιο έκανα και με το πράσινο και με το ασημί.
Το ύφασμα πρέπει να στεγνώσει για 24 ώρες. Τότε μπορείς να το σιδερώσεις από την ανάποδη πλευρά και να το ράψεις. Πλύσιμο μπορείς να κάνεις στους 40 μετά από 4 μέρες.
Το ύφασμα θα σκληρύνει ελαφρώς με το χρώμα, αλλά δεν είναι ενοχλητικό. Θα έλεγα ότι μάλλον βοηθάει σε περίπτωση που φτιάχνεις τσάντα και την θέλεις λίγο στητή. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις από τις παραπάνω φωτογραφίες, αλλά μου αρέσουν πολύ οι πιτσιλιές του ενός χρώματος στο άλλο, ενώ εντυπωσιάστηκα από το ασημί, που μοιάζει πραγματικά με ασημί και όχι με σκέτο γκρι!
Για να φτιάξω την τσάντα έκοψα 2 κομμάτια 39 x 43,5 εκατοστά και τοποθέτησα τις καλές πλευρές τους αντικριστά φροντίζοντας να ταιριάζουν οι λευκές λωρίδες.
Έραψα τις 3 πλευρές γύρω γύρω, ενώ καρίκωσα τα τελειώματα με ζιγκ ζαγκ ραφή.
Στο πάνω, άραφτο κομμάτι, έκανα διπλό στρίφωμα, γύρισα δηλαδή 2 εκατοστά μέσα, σιδέρωσα και γύρισα άλλα 2 ώστε να κρυφτεί η άκρη του υφάσματος. Έκανα 2 γαζιά, ένα στην αρχή και ένα στο τελείωμα στο στριφώματος.
Ώρα για τα χερούλια! Όπως βλέπεις, δεν καρφίτσωσα τα χερούλια γιατί ο φελλός είναι σκληρός και ενδέχεται να κουνηθεί με το τρύπημα. Σημείωσα με καρφίτσες το τελείωμα, 10 εκατοστά από τις άκρες της τσάντας και 4 από την κορυφή. Χρειάστηκε επίσης να χρησιμοποιήσω μια πιο χοντρή βελόνα, καθώς η κλασσική στράβωσε στο δεύτερο χερούλι. Πέρα από αυτό όμως, ο φελλός ράφτηκε μια χαρά, παρόλο που δεν ήμουν σίγουρη αν θα πέρναγε από την ραπτομηχανή.
Αφού τελείωσα με τα χερούλια, έκανα ένα ακόμη σιδέρωμα και έκατσα πίσω να καμαρώσω την μοναδική τσαντούλα μου! Πως σου φαίνεται;
Για τιμές θα πρέπει να αναζητήσεις το προϊόν σε καταστήματα με υλικά χειροτεχνίας. Με μια μικρή αναζήτηση στο google θα βρεις που πωλούνται!
πόσο έχουν τα χρώματα