Δισκάκι από πλαστικές χάντρες

Με τις χάντρες αυτές έχουμε ασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν, αλλά φαίνεται οτι θα ασχοληθούμε και ακόμη περισσότερο μιας και είναι η νέα μανία στον χώρο των crafts. Είναι απίθανο πόσα πράγματα μπορείς να φτιάξεις με τις πλαστικές χάντρες. Εμείς βρήκαμε μια ωραία ιδέα για δώρο στο www.triedandtrueblog.com. Ο λόγος για αυτό το πανέμορφο διακοσμητικό δισκάκι με λουλούδι. Θες να το φτιάξουμε;

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Πατρόν/ σχέδιο για λουλούδι (μπορείς εννοείται να βάλεις άλλο σχέδιο της επιλογής σου – αναζήτησε σχέδια κεντήματος)
– Πλαστικές χάντρες σε χρώματα που έχει το σχέδιό σου (θα χρειαστείς πολλές άσπρες για το φόντο)
– Μεγάλη διάφανη πλαστική επιφάνεια (για να τοποθετήσεις τις χάντρες)
– Σίδερο
– Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Εκτυπώνεις το σχέδιο και το βάζεις κάτω από τον διάφανο δίσκο σου για να ξέρεις που θα πάει τι για να σχηματιστεί σωστά το σχέδιό σου. Μπορεί να σε βοηθήσει και κάποιο πιτσιρίκι με όλη αυτή τη διαδικασία (μικρά δαχτυλάκια) ή μπορείς να δουλέψεις και με μια τσιμπίδα.

Πρώτα θα φτιάξεις το σχέδιο με τα χρώματα και μετά θα γεμίσεις με το χρώμα του φόντου (εδώ λευκό). Μην ξεχάσεις να αφήσεις 4 τετράγωνα άδεια στις γωνίες για να τις γυρίσεις και να φτιάξεις το δισκάκι.

beads_tray_main
Μετά βάζεις το αντικολλητικό χαρτί πάνω από όλες τις χάντρες, ρυθμίζεις το σίδερο στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και σιδερώνεις για να κολλήσουν οι χάντρες μεταξύ τους. Προσοχή να μην λιώσουν πολύ και φυσικά να μην καείς.

Όταν ενωθούν οι χάντρες και είναι ακόμη ζεστό το δισκάκι σου τοποθέτησέ το στην άκρη κάποιου τραπεζιού και σιδέρωσε, έτσι ώστε να γυρίσουν οι 4 άκρες προς τα κάτω. Πρόσεξε να σιδερώσεις στην ίδια απόσταση σε κάθε πλευρά για να γυρίσουν ομοιόμορφα οι άκρες προς τα μέσα.

Άφησέ το να κρυώσει και το δισκάκι είναι έτοιμο!

Στόλισέ το στον χώρο σου και χρησιμοποίησέ το. Μπορείς να βάζεις μέσα τα κλειδιά, τα κοσμήματα, τα κέρματα, ακόμη και σαπούνι γιατί όχι;

Είναι και τέλεια ιδέα για την ημέρα της μητέρας που πλησιάζει και ένα project που μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά (ίσως όχι με το σίδερο…)

Μεγιά!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *