Ονειροπαγίδα με μονόγραμμα

Λίγο πριν γεννηθεί η κόρη μου, της έφτιαξα ένα όμορφο διακοσμητικό με το μονόγραμμά της, εδώ θα βρεις οδηγίες για να φτιάξεις και εσύ ένα.

Θα χρειαστείς ένα μεγάλο τελάρο κεντήματος, εγώ χρησιμοποίησα 30 εκατοστών καθώς και ένα μεγάλο ξύλινο γράμμα σε κοντινές διαστάσεις. Επίσης θα χρειαστείς πολλές και διαφορετικές κορδέλες και ένα κομμάτι ύφασμα τουλάχιστον 10 εκατοστά μεγαλύτερο σε κάθε πλευρά από το τελάρο σου. Προσπάθησε όλα αυτά τα υλικά να είναι σε κοντινές αποχρώσεις και χρησιμοποίησε και μπόλικες λευκές κορδέλες για να “ξεκουράζεται” το μάτι!

Ξέσφιξε το τελάρο και τοποθέτησε το ύφασμα, αφήνοντας 2 δάκτυλα ύφασμα γύρω γύρω. Κόψε κυκλικά το ύφασμα που περισσεύει.

Με βελόνα και κλωστή σούρωσε το ύφασμα στην πίσω πλευρά του τελάρου. Προτιμώ αυτή την μέθοδο από το να κολλήσω με σιλικόνη το ύφασμα, μου φαίνεται πιο προσεγμένη!

Τώρα που στερέωσες το ύφασμα στο κάτω ξύλο του τελάρου, μπορείς να αφαιρέσεις το πάνω κομμάτι για να δέσεις τις κορδέλες.

Δίπλωσε την κορδέλα στην μέση, πέρασέ την πάνω και πίσω από το τελάρο και πέρνα τις μπροστινές άκρες μέσα από την θηλιά τους. Θυμήσου να διπλασιάσεις το μήκος της κορδέλας ανάλογα με το μήκος που θέλεις να έχει στην τελική κατασκευή, εγώ ήθελα να είναι αρκετά μακριά, έτσι χρησιμοποίησα 1,50 μέτρο από κάθε κορδέλα!

Βάζεις όσες κορδέλες θέλεις. Μια μικρή συμβουλή, καλό είναι να ξεκινήσεις από την κεντρική κορδέλα και να “χτίζεις” προς τα έξω. Όποια στιγμή είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, σταματάς!

Τις κορδέλες δεν χρειάζεται να τις κολλήσεις, αφού θα σφηνώσουν στην θέση τους όταν βάλεις το πίσω ξύλο του τελάρου.

Άλλη μια συμβουλή, αν χρησιμοποιήσεις και κορδέλα πομ πομ, μην την κάνεις διπλή γιατί έχει πολύ όγκο και δεν κάθεται όμορφα. Για δες παραπάνω, δεν είναι πιο όρμορφη μονή;

Κόλλησε το ξύλινο γράμμα με ζεστή κόλλα σιλικόνης ή ότι άλλη κόλλα θέλεις. Με γεια!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που μας πρόσφεραν τα υλικά για αυτή την κατασκευή:

Τοποθέτηση προϊόντων

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.