Διακοσμητικά κεράκια από κοχύλια

κεράκια από κοχύλια

Εάν θέλεις να φέρεις το καλοκαίρι στο σπίτι σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να χρησιμοποιήσεις τους καλοκαιρινούς θησαυρούς σου για διακόσμηση. Εάν έχεις μπόλικα κοχύλια που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, τότε προτείνουμε να φτιάξεις κεράκια από κοχύλια.

Το project αυτό το βρήκαμε στο Gardentherapy.ca και είναι όσο απλό φαίνεται. Ο λόγος για μικρά διακοσμητικά κεράκια από κοχύλια!

Πώς θα τα φτιάξεις; Έλα να δούμε παρέα!

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

– Κοχύλια σχετικά μεγάλα
– Κερί (μελισσοκέρι ή παραφίνη)
– Χρώμα και άρωμα για κερί (προαιρετικό)
– Φυτίλια κερωμένα με βάση
– Ψαλίδι
– Μπεν μαρί
– Ξυλάκια για ανακάτεμα
– Μικρό μπρίκι

Ξεκινάς καθαρίζοντας πολύ καλά τα κοχύλια σου. Εάν δεν βρίσκεις τόσο βαθιά κοχύλια που να μπορείς να τους βάλεις κερί, τότε μπορείς να αγοράσεις μερικά από καταστήματα με είδη διακόσμησης.

Βάλε το μπεν μαρί σου να ζεσταίνεται και λιώσε το μελισσοκέρι ή την παραφίνη σου μέχρι να γίνει υγρό. Εάν θέλεις στην παραφίνη μπορείς να προσθέσεις και άρωμα και χρώμα, αν και δεν χρειάζεται.

Στη συνέχεια έχεις δύο επιλογές. Μπορείς με λίγη κόλλα ή λίγο λιωμένο κερί να στερεώσεις το φιτίλι όρθιο στο κοχύλι (προσοχή να μπορούν τα κοχύλια να στερεωθούν ώστε να γεμίσουν και να μην τρέχουν τα κεριά απ’ έξω) και να γεμίσεις μετά με το λιωμένο κερί ή να ρίξεις με το μπρίκι προσεκτικά πρώτα το κερί και μετά να τοποθετήσεις το φιτίλι σου όρθιο, κρατώντας το λίγο μέχρι να σταθεί μόνο του.

Αφήνεις να στεγνώσουν καλά για τουλάχιστον 24 ώρες. Προσοχή να σταθεροποιήσεις τα κοχύλια, ώστε να μην τρέχει το κερί.

Τα κεράκια από κοχύλια είναι έτοιμα!

Μπορείς να βάλεις τα κεράκια από κοχύλια μέσα σε μια γυάλα με άμμο και άλλα κοχύλια και βότσαλα ή να φτιάξεις μπόλικα και να τα σκορπίσεις επάνω στο τραπέζι σου και να τα ανάψεις το βράδυ που θα χαλαρώνεις στο μπαλκόνι σου.

Και εάν γενικά σου αρέσουν τα κοχύλια και οι κατασκευές με αυτά, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξεις μια ματιά και στο άρθρο μας “Κοκκαλάκια από κοχύλια για τα μαλλιά”

Καλό καλοκαίρι!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *