Από φόρεμα, φούστα

Από φόρεμα, φούστα

Όπως οι περισσότεροι, έχω ρούχα που δεν μου κάνουν ή δεν μου ταιριάζουν πια αλλά δεν τα δίνω, γιατί κρίμα μωρέ… Φέτος το πήρα απόφαση, ή που θα τα φορέσω ή που θα τα δώσω. Κάποια θα τα αλλάξω ώστε να γίνουν πιο ευκολοφόρετα. Όπως αυτό το φορεματάκι που πάνω δεν μου κάνει αλλά μια χαρά φούστα βγάζει!

fousta-forema-2

Μην στα πολυλογώ, σιδέρωσα το φόρεμα, το δίπλωσα στα τέσσερα και το έκοψα με περιστροφικό κόφτη όσο πιο κοντά στο στήθος. Μιας και θα γυρίσω το ύφασμα για να κάνω θήκη για λάστιχο, χρειάζομαι όσο ύφασμα έχω διαθέσιμο.

fousta-forema-3

Δίπλωσα την κομμένη πλευρά 1,5 εκ. προς τα μέσα και σιδέρωσα. Ξαναδίπλωσα όσο και το λάστιχό μου και έραψα γύρω γύρω αφήνοντας ένα κενό για να περάσω το λάστιχο. Το λάστιχο το είχα κόψει λίγο μικρότερο από την περιφέρεια της μέσης μου.

fousta-forema-4

Θυμήσου να κάνεις ανάποδες βελονιές στην αρχή και στο τέλος για να μην σου ξηλωθεί καθώς περνάς το λάστιχο. Για να περάσεις το λάστιχο, τοποθετείς στην αρχή του μια μεγάλη παραμάνα και την σπρώχνεις μέσα στην θήκη που έραψες.

fousta-forema-5

Όταν φτάσει το λάστιχο στην άλλη πλευρά, ράβεις τα 2 κομμάτια αρκετές φορές και κρύβεις όλο το λάστιχο μέσα στην θήκη. Αν θέλεις ράβεις το κενό που είχες αφήσει και έτοιμη η φούστα!

fousta-forema-6

Με γεια!

fousta-forema-1

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Από φόρεμα, φούστα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *