Κάδρα με το προφίλ σου από ύφασμα

DSC04745Ο άντρας μου απεχθάνεται τα κάδρα και οτιδήποτε είδους διακόσμηση στον τοίχο (είναι αντρικό φαινόμενο αυτό;). Ο μόνος τρόπος για να τον καταφέρω ήταν να του υποσχεθώ να φτιάξω κάτι που θύμιζε εξώφυλλο Pulp και ευτυχώς βρήκα αυτό, το οποίο μοιάζει με σιλουέττες από ύφασμα. Έφτιαξα λοιπόν 2 κάδρα με τα προφίλ μας από ύφασμα, δες πως να τα φτιάξεις και εσύ!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 2 κάδρα, 2 φωτογραφίες προφίλ, 2 έγχρωμα υφάσματα και 1 λευκό και θερμοκολλητικό διπλής όψης.

Κόβεις 2 κομμάτια έγχρωμου υφάσματος τόσα ώστε να χωρούν τα προφίλ, αφαιρείς το χαρτί της μιας πλευράς του θερμοκολλητικού και το σιδερώνεις στην πίσω πλευρά του υφάσματος.

Στερεώνεις με καρφίτσες το πρώτο προφίλ και κόβεις γύρω γύρω.

Καλό είναι τα προφίλ που θα διαλέξεις να έχουν κάποιο “παιχνιδιάρικο χαρακτηριστικό”, όπως η κοτσίδα παραπάνω.

Κόψε ένα λευκό κομμάτι όσο η πλάτη του κάδρου και κόλλησε το με κόλλα decoupage ή ατλακόλ.

Μόλις στεγνώσει η κόλλα, αφαιρείς και το δεύτερο χαρτί του θερμοκολλητικού και σιδερώνεις την σιλουέττα στην πλάτη του κάδου.

Το πρώτο σου κάδρο είναι έτοιμο!

Με τον ίδιο τρόπο φτιάξε και το δεύτερο.
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Κάδρα με το προφίλ σου από ύφασμα”

  1. [quote name=”mk”]Κορίτσια, καλησπέρα. Περιττό να πω ότι από το site σας έμαθα πλέξιμο, είστε καταπληκτικές! Μια ερώτηση για την πολύ ωραία ιδέα αυτή που σκέφτομαι να την κάνω δώρο στο σύζυγο για την επέτειο (γιατί από λεφτά έχουμε ξωμείνει…). Πού θα βρω το θερμοκολλητικό χαρτί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων![/quote]
    Σε καταστήματα με είδη ραπτικής! Καλή επιτυχία!

  2. Κορίτσια, καλησπέρα. Περιττό να πω ότι από το site σας έμαθα πλέξιμο, είστε καταπληκτικές! Μια ερώτηση για την πολύ ωραία ιδέα αυτή που σκέφτομαι να την κάνω δώρο στο σύζυγο για την επέτειο (γιατί από λεφτά έχουμε ξωμείνει…). Πού θα βρω το θερμοκολλητικό χαρτί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  3. Πολύ πολύ ωραία ιδέα κορίτσια!
    Κρίμα που το προφίλ είναι το αδύνατο μου σημείο (εκτός αν κάνω και εγώ ρετούς!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *