Πως να φτιάξεις φιόγκο από ύφασμα

fiogkos-9

Ένας εύκολος τρόπος να διακοσμήσεις λαμπάδα για βάφτιση είναι να της βάλεις έναν όμορφο, μεγάλο και στητό φιόγκο, εδώ θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για να τον φτιάξεις!

Ο τελικός φιόγκος είναι 22 x 14 εκ. Ξεκίνησα με ένα μακρόστενο κομμάτι υφάσματος 56 x 30 εκ. ενώ είχα και μια μικρή λωρίδα 7 x 16 εκ. για την μέση του φιόγκου.fiogkos-1

Για αρχή σιδέρωσε στην ανάποδη πλευρά μια ελαφριά ενίσχυση.

fiogkos-2

Στην συνέχεια, δίπλωσε το ύφασμα στην μεγάλη του πλευρά (με τις καλές πλευρές αντικρυστά) και κάνε ένα γαζί ώστε να δημιουργήσεις έναν μακρύ σωλήνα. Γύρισε τον σωλήνα στην καλή του και σιδέρωσε ώστε η ραφή να είναι στην μέση, όπως φαίνεται παραπάνω.

fiogkos-3

Ξαναδίπλωσε τον σωλήνα και κάνε άλλο ένα γαζί. Γύρισε προς την καλή πλευρά και σιδέρωσε ώστε το καινούργιο γαζί να είναι και πάλι στην μέση.

fiogkos-4

Γύρισε τον γιόγκο ώστε το γαζί να είναι πίσω και δίπλωσε στην μέση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Στην συνέχεια πάρε τον μισό φιόγκο και ξαναδίπλωσε προς τα έξω. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

fiogkos-5

Έχε κοντά σου ένα πρόχειρο κορδελάκι για να δέσεις τον φιόγκο σου – δεν θα φαίνεται στο τελικό προϊόν.

fiogkos-6

Θυμάσαι την λωρίδα που σου είπα στην αρχή; Δίπλωσέ την κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και κάνε ένα γαζί ώστε να δημιουργήσεις έναν μακρύ σωλήνα. Γύρισε στην καλή πλευρά, σιδέρωσε και χρησιμοποίησέ το για την μέση του φιόγκου. Ράψτο στο χέρι στην πίσω πλευρά.

fiogkos-7

Ο φιόγκος είναι σχεδόν έτοιμος. Βάλε το χέρι μέσα στα πλαϊνά και ξεχώρισε το μπροστά από το πίσω κομμάτι ώστε ο φιόγκος να γίνει πιο στητός.

fiogkos-8

Αν δεις ότι το ύφασμά σου είναι βαρύ και μετά από λίγο ο φιόγκος “πέφτει” μπορείς να κόψεις ένα ρολό από χαρτί υγείας στην μέση και να βάλεις ένα κομμάτι σε κάθε πλαϊνό.

Έτοιμος! Τι θα τον κάνεις;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *