Παλιές διαφημιστικές αφίσες στο Notting Hill

london_postersΜπορεί αυτό το νέο να μην είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τα crafts, είναι όμως όπως και να το κάνεις πολύ ενδιαφέρον σίγουρα από πλευράς ιστορίας του design! Πως εμείς σκάβουμε με τον μετροπόντικα και βρίσκουμε παντού αρχαία; Οι λονδρέζοι αποφάσισαν να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στον σταθμό Notting Hill και σε έναν από τους διαδρόμους που έχει σφραγιστεί και δεν χρησιμοποιείται από το κοινό τα τελευταία 50 χρόνια ανακάλυψαν κολλημένες στον τοίχο και σε καλή κατάσταση διαφημιστικές αφίσες του 1956-1959. Απολαύστε τις!

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία στο άρθρο του grain edit και να δείτε και τις επίσημες φωτογραφίες στον λογαριασμό Flickr του Mike Ashworth.

Τις φωτογραφίες τις έδωσε στη δημοσιότητα το London Underground, οπότε εάν σκοπεύετε να ανδημοσιεύσετε κάτι από αυτό το άρθρο θα πρέπει να αναφέρετε την πηγή για τις φωτογραφίες!

Παράκληση… εάν επισκεφτείτε το Λονδίνο μην ζητήσετε από τους ανθρώπους του σταθμού του Notting Hill να σας δέιξουν που είναι οι αφίσες. Είναι μη προσβάσιμες από το κοινό και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τι σκοπεύουν να κάνουν με αυτές… πολλοί ευχόμαστε να ανακαινιστεί ο χρόνια εγκαταλελλημένος διάδρομος του σταθμού, ώστε να είναι επισκέψιμος από όποιον ενδιαφέρεται και να προστατευτούν οι αφίσες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να μείνουν εκεί που βρέθηκαν! Μιλάμε για την Αγγλία, οπότε μάλλον υπάρχουν αρκετές ελπίδες για αυτό…

Η αγαπημένη μου από τις αφίσες (όλες μου αρέσουν, μιας και μου ταιριάζει πολύ η αισθητική αυτή) είναι αυτή που διαφημίζει το τουριστικό καραβάκι του Τάμεση! Θα γινόταν πολύ ωραίο σιδερότυπο… ελπίζω να δημοσιεύσει το London Underground και ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των αφισών για να μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για τα crafts μας!

river_thames_poster

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Παλιές διαφημιστικές αφίσες στο Notting Hill”

  1. Οι παλιές αφίσες είναι καταπληκτικές… ή έστω αντίγραφα τους είναι ωραία και για το σπίτι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *