Αν σου αρέσει το τσέρυ (θυμήσου επισκέψεις στο σπίτι της γιαγιάς…) και θέλεις να το απολαύσεις φέτος το χειμώνα, πρέπει να κάνεις τις ετοιμασίες σου από τώρα. Ακολουθούν πανεύκολες οδηγίες με απαραίτητο συστατικό – πέρα από το βύσσινο και την ζάχαρη – τον δυνατό ήλιο.
.
Βήμα – Βήμα
|
 |
 |
 |
- Σε κάθε μπουκάλι θα βάλεις 200 γραμμάρια βύσσινο (πλυμένο, με τα κουκούτσια του) και 150 γραμμάρια ζάχαρη.
- Θα τα αφήσεις στον ήλιο για 3 (καλοκαιρινούς) μήνες, ώστε να “ψηθούν” τα υλικά.
- Μετά από 3 μήνες, αν δεν έχει λιώσει η ζάχαρη, την ανακατεύεις λίγο και γεμίζεις τα μπουκάλια (περίπου 700 γραμμάρια) κονιάκ.
- Τα αφήνεις άλλο ένα μήνα να “δέσουν” τα υλικά και το τσέρυ σου είναι έτοιμο!
|
λεω να το δοκιμασω!!!! Ειναι αρχές Ιουνιου και νομιζω πως προλαβαινω!
exw mia aporia… ta bussina dn uparxei periptwsh na mouxliasoun????
Αν εχουμε βγαλει πρωτα τα κουκουτσια δε θα ειναι καλυτερα? Θα βγαλει πιο πολυ χυμο το βυσσινο! Ρωταω γιατι καθαρισα 5 κιλα βυσσινα χτες κ τωρα ειδα το post… 😯
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο φρούτο εκτός από το βύσσινο?