Αν σου αρέσει το τσέρυ (θυμήσου επισκέψεις στο σπίτι της γιαγιάς…) και θέλεις να το απολαύσεις φέτος το χειμώνα, πρέπει να κάνεις τις ετοιμασίες σου από τώρα. Ακολουθούν πανεύκολες οδηγίες με απαραίτητο συστατικό – πέρα από το βύσσινο και την ζάχαρη – τον δυνατό ήλιο.
.
Βήμα – Βήμα
|
|
|
|
- Σε κάθε μπουκάλι θα βάλεις 200 γραμμάρια βύσσινο (πλυμένο, με τα κουκούτσια του) και 150 γραμμάρια ζάχαρη.
- Θα τα αφήσεις στον ήλιο για 3 (καλοκαιρινούς) μήνες, ώστε να “ψηθούν” τα υλικά.
- Μετά από 3 μήνες, αν δεν έχει λιώσει η ζάχαρη, την ανακατεύεις λίγο και γεμίζεις τα μπουκάλια (περίπου 700 γραμμάρια) κονιάκ.
- Τα αφήνεις άλλο ένα μήνα να “δέσουν” τα υλικά και το τσέρυ σου είναι έτοιμο!
|
Μαζί με το κονιάκ βάζουμε καννέλα και γαρύφαλλα
thanks:-))
@fiona, δεν έχει σημασία το καπάκι. Νομίζω η βυσσινάδα γίνεται όταν βράζεις τα βύσσινα με την ζάχαρη για να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού. Αυτό με τον ήλιο δεν γίνεται τόσο πηκτό, γι’ αυτό κάνει για ποτό
Μαρία, έχω δοκιμάσει και αντί για κονιάκ έβαλα τσίπουρο, που είναι και τελείως ουδέτερο, έγινε πολύ καλό.
Ax poli orea sindagi…ke toso efkoli:-)
Mia mikri erotisi – ehis simasia me ti klinoune ta boukalia…me fello i me metalliko/plastiko poma? mipos ehi simasia sto pos anapnei i vissinada-to-be (fandazome andi gia poto, borume apla na hrisimopoiisoume ws vissinada?)
thanks 😛
fiona
Καλημέρα,
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με κάποιο άλλο ποτό???
:roll::
όχι, κονιάκ μετά τους 3 μήνες 😯
sthn arxh??
koniak?? de vazoume??
τόσο απλο;;;
δηλαδη μας λείπει μονο η βυσσινια!!! 😆 😆