Πώς φτιάχνουμε λικέρ βύσσινο

Να κεράσουμε σέρυ; Έτσι έλεγε η γιαγιά μου το λικέρ βύσσινο και το φύλαγε σε κρυστάλλινη κανάτα. Ήταν από τα αγαπημένα μου λικέρ όταν ήμουν μικρή γιατί ήταν γλυκό, είχε μέσα κεράσια, αλκοόλ και με άφηναν να πίνω λίγο (μέχρι την ημέρα που ανακάλυψα πού το έκρυβαν και ήπια πολύ, παρά πολύ!).


Χωρίς περισσότερη καθυστέρηση, ιδού πώς φτιάχνει βύσσινο λικέρ ο μπαμπάς μου τώρα.

Πίνεται όπως είναι το χειμώνα ή με σόδα και παγάκια το καλοκαίρι!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 μπουκάλι του ενός λίτρου
  • 250 γρ. βύσσινα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 Κανέλα
  • Κονιάκ
  • 3 γαρύφαλλα

Βάζουμε τα βύσσινα, (αφού τα πλύνουμε), στο μπουκάλι (με τα κοτσάνια), προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε στον ήλιο για 2 μήνες (στον έναν μήνα, το ανακινούμε καλά).
Μετά το πέρας των 2 μηνών, προσθέτουμε κονιάκ, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε για ακόμα έναν μήνα (όχι στον ήλιο).Τόσο απλό! Καλή απόλαυση

Για περισσότερες ιδέες, επισκεφθείτε το DIYtv.gr

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *