Υφασμάτινος φάκελος πορτοφόλιο

Σήμερα βρήκαμε στο email μας το καθημερινό newsletter του Craftzine και χαρήκαμε πολύ που διαβάσαμε το άρθρο για την προώθηση του βιβλίου της Maya Donenfeld με τίτλο Reinvention. Από εκεί είναι και το υπέροχο αυτό project που σου προτείνουμε σήμερα. Υφασμάτινος φάκελος πορτοφόλιο για τους δημιουργικούς τύπους που θέλουν να κουβαλάνε το laptop ή τα χαρτιά τους σε κάτι τόσο φίνο.

Για να φτιάξεις κι εσύ υφασμάτινο φάκελο πορτοφόλιο από λινό ύφασμα θα πρέπει να κατεβάσεις το pdf με αυτούσιο το απόσπασμα από το βιβλίο Reinvention στον υπολογιστή σου.

Εκεί θα βρεις αναλυτικά τις οδηγίες, τα σχέδια και το πατρόν για τον κάθε φάκελο και τη φόρμουλα για να φτιάξεις διαφορετικά μεγέθη φακέλου για τις δικές σου ανάγκες. Μάλιστα από τις φωτογραφίες μπορείς να εμπνευστείς και να διακοσμήσεις το εσωτερικό του φακέλου με στένσιλ σε κάποιο σχέδιο που σου αρέσει.

Για να φτιάξεις τον υφασμάτινο φάκελο πορτοφόλιο θα χρειαστείς:

– Ύφασμα λινό της επιλογής σου
– Γέμισμα
– Λωρίδα από λινό για να κάνεις το λουρί
– Τα ραφτικά σου (ψαλίδι, καρφίτσες, κλωστή κτλ)
– Ραπτομηχανή
– Στένσιλ
– Ακρυλικό χρώμα και πινέλο

υφασμάτινος φάκελος πορτοφόλιο

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που θα βρεις στο pdf και σύντομα θα έχεις στα χέρια σου τον πιο όμορφο φάκελο που έχεις δει.

Μέσα στις οδηγίες θα βρεις και αναλυτική επεξήγηση για το πως μπορείς να προσαρμόσεις τις διαστάσεις του φακέλου για να φτιάξεις κάτι που να καλύπτει τις δικές σου ανάγκες: τετράδια, λαπτοπ κτλ.

Οι φάκελοι αυτοί είναι ωραία ιδέα για δώρο για κάποιον φίλο ή φίλη που μόλις ξεκίνησε τις σπουδές του ή την καινούργια του δουλειά!

Καλή επιτυχία!

Και εάν αυτός ο υφασμάτινος φάκελος πορτοφόλιο δεν είναι αρκετός, δες και αυτή την ωραία θήκη για ipad που ράψαμε μόνες μας!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *