Πατάκι μπάνιου από παλιά σεντόνια

pataki-mpaniouΔεν πετάω ποτέ παλιά σεντόνια. Στα μάτια μου είναι μαλακό ύφασμα που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε άλλα projects. Για την ακρίβεια το ρέλι που έφτιαξα με το χειροποίητο εργαλείο ήταν από παλιό σεντόνι. Και μιας και ξέρεις πως να ράψεις ρέλι τώρα, μπορείς να φτιάξεις αυτό το πατάκι μπάνιου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι σεντόνια!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 7 λωρίδες υφάσματος (όχι απαραίτητα από σεντόνι :-), οι δικές ήταν 8×60 εκατοστά και το πατάκι μου βγήκε 42×58, ίσως θα το ήθελα λίγο πιο μεγάλο τελικά. Επίσης θα χρειαστείς κάτι για γέμισμα (αφρό ή βάτα) και ρέλι – εγώ χρειάστηκα περίπου 2 μέτρα.

Τοποθέτησε τις λωρίδες σου μέχρι να ικανοποηθείς με την σύνθεση.

Καρφίτσωσε τις λωρίδες ανά 2 με τις καλές πλευρές μαζί και ράψε. Ξανακαρφίτσωσε τα κομμάτια σου και ράψε μέχρι να έχεις ένα ενιαίο κομμάτι.

Τοποθέτησε το ύφασμα πάνω σε βάτα και βάλε και άλλο ένα κομμάτι υφάσματος κάτω από την βάτα για πάτο. Αυτή την στιγμή δεν σε νοιάζει να ευθυγραμίσεις το πάνω με το κάτω ύφασμα, απλά σιγουρέψου ότι το κάτω είναι πιο μεγάλο και υπερκαλύπτει το πάνω.

Ράψε και τα 3 κομμάτια μαζί (πάνω ύφασμα, αφρό, κάτω ύφασμα). Κάνε ίσιες ραφές ή παίξε! Κάνε μια ραφή όσο πιο κοντά στο τελείωμα και κόψε ότι ύφασμα / αφρό περισσεύει. Πρόσεχε, την περιμετρική ραφή θα την κάνεις στο τέλος αφού έχεις κάνει τις ενδιάμεσες ραφές. Αυτό γίνεται ώστε το ύφασμα να είναι “ελεύθερο” να κινηθεί καθώς ράβεις και να μην σχηματίσει διπλώματα στις άκρες.

Ράψε το ρέλι.
Το πατάκι σου είναι έτοιμο!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *