Χειροποίητες χρωματιστές πετσέτες για το τραπέζι σου

ombre_napkinΤώρα που φαίνεται πως το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας ανήκει πλέον στο παρελθόν, μπορούμε να ασχοληθούμε με πιο ανοιξιάτικα θέματα, όπως οι αγαπημένοι μας γάμοι και τα ανοιξιάτικα τραπέζια. Βρήκαμε στο Oncewed.com μια πολύ εύκολη ιδέα για να βάψεις μόνη σου τις υφασμάτινες πετσέτες που θα διακοσμήσουν τα τραπέζια των καλεσμένων σου στα χρώματα που σου αρέσουν. Ή ακόμα μπορείς να τις φτιάξεις για δώρο γάμου για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο!

Μην περιμένεις να βρεις βήμα βήμα οδηγίες σε αυτό το άρθρο… περιέργως οι οδηγίες βρίσκονται κάτω κάτω στα σχόλια (!). Όπως και να έχει, μάλλον μπορείς να καταλάβεις τη λογική του να φτιάξεις αυτές τις πετσέτες και μόνη σου.

Θα χρειαστείς:

Υφασμάτινες πετσέτες (και κάποιες επιπλέον για τις πρώτες δοκιμές) κατά προτίμηση λευκές, λινές
Χρώματα για ύφασμα (όχι αυτές που είναι για πλυντήριο)
Μπώλ ή λεκανάκια για να αναμείξεις τα χρώματα
Ξύλινα καλαμάκια για το ανακάτεμα
Γάντια μιας χρήσης, ποδιά και πλαστικό για να καλύψεις την επιφάνεια εργασίας σου γιατί αυτά τα χρώματα βάφουν τα πάντα!
Χαρτί κουζίνας
Μανταλάκια
Κομμάτια λευκό χαρτί ή λευκό ύφασμα για να δοκιμάζεις τις αποχρώσεις

Νομίζω οτι η διαδικασία είναι μάλλον ξεκάθαρη από εδώ και πέρα…

Ξεκινάς προετοιμάζοντας την επιφάνεια εργασία σου και τον εαυτό σου για να προστατευτείς από τα χρώματα.

Στη συνέχεια φτιάχνεις τα χρώματά σου ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Εάν θέλεις παλ αποτέλεσμα τότε θα βάλεις μικρή ποσότητα χρώμα στο δοχείο με το νερό σου. Ανακατεύεις με τα καλαμάκια και δοκιμάζεις στο χαρτί ή τα κομμάτια ύφασμα για να πετύχεις το χρώμα που θέλεις. Νομίζω οτι αυτά τα χρώματα (εφόσον είναι υδατοδιαλυτά) μπορείς να τα ανακατέψεις για να πετύχεις το χρώμα που θέλεις!

Όταν έχεις καταλήξει στα χρώματα θα πρέπει να αποφασίσεις που θέλεις να έχουν οι πετσέτες σου το χρώμα… στο κέντρο, στις άκρες, στη μια άκρη, στις γωνίες κτλ… Αυτό θα εξαρτηθεί και από το πως θα τις διπλώνεις και θα τις στολίζεις συνήθως στο τραπέζι. Αφού τους δώσεις το σχήμα που θέλεις, το σταθεροποιείς με τα μανταλάκια.

Είσαι έτοιμη για τις βουτιές… βουτάς την κάθε πετσέτα στο χρώμα που θέλεις για λίγο και την βγάζεις και την ακουμπάς επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ νερό. Εάν θέλεις ντεγκραντέ αποτέλεσμα μπορείς να ξεκινήσεις το "βάπτισμα" σε δοχείο με αραιό χρώμα και να το σκουραίνεις και να ξαναβουτάς σε διαφορετικά ύψη την πετσέτα σου.

Όταν έχουν φύγει τα πολλά νερά, απλώνεις την πετσέτα ανοιχτή, πάλι επάνω σε χαρτί μέχρι να στεγνώσει καλά. Για το σίδερο και το πλύσιμο ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εννοείται πως αν θέλεις να κάνεις παραγωγή μεγάλο αριθμό από πετσέτες θα πρέπει να είσαι καλά οργανωμένη για να μην φτιάχνεις συνέχεια χρώμα, αλλά να έχεις ετοιμάσει αρκετή ποσότητα. Αντίστοιχα εάν σχέφτεσαι να κάνεις π.χ. μια μόνο πετσέτα από κάθε χρώμα υπολόγισε την ποσότητα που θα φτιάξεις για να μην το πετάξεις μετά.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε μια ακόμα ιδέα για τη διακόσμηση του τραπεζιού στον χειροποίητο γάμο σου, τη βάπτιση ή το ανοιξιάτικο dinner πάρτυ σου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χειροποίητες χρωματιστές πετσέτες για το τραπέζι σου”

  1. μου ακουγεται ωραια η ιδεα για βαπτιση αλλα αν ειχαμε και καμμια φωτο θα ηταν καλητερα (για να βοηθησει εμας τις αρχαριες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *